4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneInwoner Helenaveen besmet met coronavirus

Inwoner Helenaveen besmet met coronavirus

De GGD Brabant-Zuidoost heeft donderdagavond bekendgemaakt dat het eerste geval van corona-besmetting in de gemeente Deurne is geconstateerd. Het gaat om een inwoner van Helenaveen die is besmet met het coronavirus (COVID-19). Het zou volgens het Eindhovens Dagblad een ouder zijn van een leerling van basisschool De Peelparel.

Vanwege de besmetting heeft de school ouders de mogelijkheid geboden om hun kinderen vrijdag thuis te laten. Daar is door iedereen gehoor aan gegeven. Burgemeester Hilko Mak is donderdagavond door de GGD Brabant-Zuidoost op de hoogte gebracht van het nieuws dat een inwoner van Helenaveen besmet is met het coronavirus. De GGD doet contactonderzoek en brengt in kaart met wie deze patiënt contact heeft gehad. De patiënt is onder behandeling in een ziekenhuis in de regio. Contacten van de patiënt worden door de GGD benaderd en moeten een keer per dag hun temperatuur opnemen. Mochten deze contacten klachten krijgen die passen bij het nieuwe coronavirus, dan worden zij ook in isolatie geplaatst en getest op het nieuwe coronavirus. Bij klachten moeten zij zich melden bij de GGD.

Het RIVM en de GGD blijven alert op nieuwe besmettingen en passen het volgende protocol toe als nieuwe patiënten gevonden worden: isolatie, contactonderzoek en doorlopende monitoring van de contacten van een patiënt. Door deze maatregelen wordt geprobeerd de kans op verspreiding van de ziekte zo klein mogelijk te houden.

Lees ook: https://dmgdeurne.nl/gemeente-informeert-inwoners-over-coronavirus

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen