12.6 C
Deurne
donderdag 6 oktober 2022
Home- DeurneInwoners Deurne produceren minste afval van heel Brabant

Inwoners Deurne produceren minste afval van heel Brabant

De inwoners van de gemeente Deurne doen het niet verkeerd als het gaat om de vermindering van afvalproductie. Uit de meest actuele cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat de gemeente Deurne net onder de 300 kilo per persoon per jaar aan totaal huishoudelijk afval zit. Daarmee wordt in Deurne het minste huishoudelijk afval geproduceerd van alle gemeenten in de Provincie Noord-Brabant.

Het landelijke gemiddelde ligt op 490 kilo. Het gaat hier om alle soorten afval gecombineerd zoals restafval, GFT-afval en plastic, blik en drankpakken. De gemeente Halderberge bij Roosendaal, presteert het slechtst van alle Brabantse gemeenten. Daar gooien de mensen jaarlijks maar liefst 687,5 kilo aan afval per persoon weg. Ook in Mill en Sint Hubert wordt met 676 kilo per persoon veel afval geproduceerd.

Afval scheiden

Hoe beter het afval wordt gescheiden, hoe minder kilo’s bij de afvalverbranding belanden. Op dat gebied scoort Deurne ook niet slecht met 77,2 kilo per inwoner. Terwijl men in Den Bosch op een kleine 220 kilo per inwoner in de container voor het restafval gooit. Ook Landerd en Eindhoven scoren daar minder met 200 kilo restafval.

Honderd kilo

In Reusel-De Mierden weten ze het restafval het beste te beperken in Brabant. De inwoners daar gooiden volgens de meest actuele cijfers van 2017, slechts een kleine elf kilo aan restafval weg. Daarmee zijn ze koploper in Nederland. De overheid wil graag dat we uiteindelijk naar honderd kilo restafval per persoon gaan dus daar zitten de inwoners van de gemeente Deurne nu al ruim onder.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen