3.2 C
Deurne
dinsdag 27 februari 2024
Home- DeurneInzameling taxussnoeisel kan nog twee weken

Inzameling taxussnoeisel kan nog twee weken

Sinds begin juni is Stichting Taxus Taxi weer volop actief met de inzameling van taxussnoeisel in de strijd tegen kanker. Jaarlijks bieden duizenden donateurs hun snoeisel aan dat vervolgens gebruikt wordt voor chemotherapie.

Inmiddels zijn er al heel wat twijgjes ingezameld, maar de strijd is nog niet gestreden. De inzameling loopt nog even door en je snoeisel aanmelden is dan ook mogelijk tot en met vrijdag 20 augustus.

Doelstelling 2021
Stichting Taxus Taxi hoopt het seizoen met een goed resultaat af te sluiten. De teller voor het ingezamelde snoeisel staat nu op 380.000 kilo. Het doel is om dit jaar 425.000 kilo in te zamelen. De stichting heeft het volste vertrouwen dat het jaar gaat lukken om het doel te halen. Ze wil dan ook iedere taxusbezitter vragen de groene vingers nog enkele weken te laten wapperen. Door je taxushaag te snoeien schenk je iemand met kanker de kans op een langer en gezond leven.

Vrijwilligers en donateurs
Met vrijwilligers trekt Taxus Taxi jaarlijks ten strijde tegen kanker , en met succes. Ieder jaar voorziet de stichting duizenden mensen van medicatie. In de taxus zit namelijk de stof Taxol dat een remmend effect heeft op de groei van kanker. Niet alleen particulieren, maar ook de partners van Taxus Taxi, waaronder hoveniers, begraafplaatsen en gemeenten doen met de inzamelingen mee.

Taxus feitje
Wist je dat er in een chemokuur meer dan 7.300.000 taxusnaalden verwerkt zitten? Met een kleine som kan je dan ook wel achterhalen hoeveel naalden er dit jaar al ingezameld zijn voor ruim 3.500 chemokuren.

Snoeisel laten ophalen
Heb je taxussnoeisel om op te laten halen? Maak dan gemakkelijk een afspraak via de taxus taxi, en voor je het weet komt de gratis taxi bij je langs.

Foto: Taxus Taxi Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen