21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneInzet van app moet druk op spoedzorg verminderen

Inzet van app moet druk op spoedzorg verminderen

Het Elkerliek Ziekenhuis is samen met onder meer Huisartsenposten Oost-Brabant, De Zorgboog en GGD Brabant-Zuidoost gestart met een publiekscampagne. Met de inzet van de app Moetiknaardedokter willen zij de druk op de spoedzorg verminderen.

Met de app kunnen mensen bekijken of er contact met een huisarts, huisartsenpost of spoedzorg nodig is. “Uit onderzoek blijkt dat ruim 40 procent van de patiëntencontacten met een huisarts, huisartsenpost of spoedpost geen medische urgentie heeft. Dat is zorgelijk en legt onnodig druk op het personeel. Als we de spoedzorg in de regio toekomstbestendig willen maken, dan is het nodig dat iedereen daaraan meewerkt. Ook de mensen die er gebruik van maken.”, vertelt bestuursvoorzitter Harrie Geboers van Huisartsenposten Oost-Brabant.

‘Gerustgesteld na gebruiken app’
Gemiddeld gebruiken ruim 2.500 mensen per dag de app Moetiknaardedokter. “Veel mensen zijn gerustgesteld na het gebruiken van de app”, geeft Geboers aan. “Uiteraard moeten mensen 112 bellen als het om een levensbedreigende situatie gaat.”

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen