De Berkershoeve in Liessel heeft ook dit jaar weer Het Zilveren Steekmes in de w..." />
4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneJan en Carmen Berkers uit Liessel winnen Het Zilveren Steekmes

Jan en Carmen Berkers uit Liessel winnen Het Zilveren Steekmes

De Berkershoeve in Liessel heeft ook dit jaar weer Het Zilveren Steekmes in de wacht gesleept. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt door het BAG (Brabant Asperge Genootschap) aan degene die als eerst in het nieuwe seizoen minimaal tien kilo asperges uit de koude grond steekt.

Het Liesselse paar vestigde een record dat van 16 maart naar 9 maart getild werd. Dat is extreem vroeg. In vergelijking met vorig jaar (eerste op 5 april) is dit bijna een maand vroeger.

‘De Koningin der Groente’
Het spande er enkele dagen om. ”We zagen vorige week al enkele stengels de koude grond uitkomen” zegt Jan Berkers. Volgende week komt er een BN’er, pers & media en het bestuur van het BAG naar het veld van Jan en Carmen Berkers op de grens van Liessel en Neerkant om de eerste kilo’s te steken. Het Zilveren Steekmes wordt voor het tweede jaar op rij uitgereikt aan de eigenaren van De Berkershoeve. Daarnaast biedt het paar, De BN’er (die later bekend wordt gemaakt) twee kilo asperges aan. Vorig jaar was deze BN’er Robert van Bekhoven. Vervolgens zal er een lunch plaatsvinden. Zo zorgt ‘De Koningin der Groente’ voor een trots gevoel voor Jan en Carmen Berkers.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen