7.7 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneJelle van der Steen neemt deel aan Invictus Games

Jelle van der Steen neemt deel aan Invictus Games

‘Geef nooit op’, dat werd een lijfspreuk van Jelle van der Steen. Hij neemt van 23 tot en met 30 september in Toronto, met een militair team van 30 sporters, deel aan de Invictus Games. 

De Invictus Games is een internationaal sportevenement voor militairen die door of tijdens de dienst gewond geraakt zijn. Invictus betekent onoverwinnelijk. De onderdelen waaraan Jelle van der Steen gaat deelnemen zijn rolstoelbasketbal en rolstoeltennis.

​Door een ongeval brak de bestuurdersstoel doormidden en belandde Van der Steen met een gebroken nek en rug in het ziekenhuis en wist daar meteen dat hij niet meer zou kunnen lopen. Echter kwam hij na een half jaar revalidatie er weer bovenop. Later kreeg hij een darmperforatie en lag hij een jaar op bed. Nu tien jaar verder kan hij bijna alles, behalve lopen.

Inmiddels heeft Van der Steen zijn eigen internetbedrijf IT Smart Online en is hij aanvoerder PR & Communicatie bij SV Deurne maar hij houdt zich ook bezig met allerlei andere zaken binnen de voetbalvereniging.

Na zijn revalidatie is Van der Steen weer gaan sporten en speelt hij nu basketbal in Utrecht bij Antilope, waar hij tweemaal per week traint en wekelijks competitiewedstrijden speelt. Daarnaast traint hij wekelijks een of tweemaal met het Nederlandse team. Zijn doel is om in 2020 deel te nemen aan de Paralympische spelen in Tokio, ook wil hij volgend jaar aanwezig zijn in Sidney.

De Engelse tv-zender BBC zendt elke avond een live-verslag uit van de wedstrijden.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen