17.1 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- LiesselJonge figuranten gezocht uit Liessel en Asten voor nieuwe film

Jonge figuranten gezocht uit Liessel en Asten voor nieuwe film

Voor de opnamen van de speelfilm Onderdak worden meerdere jonge figuranten uit de buurt van Liessel en Asten gezocht. Er wordt in de herfstvakantie gefilmd bij basisschool De Zonnebloem in Liessel.

“Om de indruk te wekken dat de school open is, zijn we op zoek naar verschillende basisschoolkinderen en hun ouders of verzorgers, bij voorkeur met hun eigen kinderfiets, om in de achtergrond te spelen”, zegt Annabelle Zwarter van Fabel Film.

Klaslokaal
De figurantjes en ouders moeten dus spelen alsof ze net als in een gewone week naar school gaan. Ook worden er opnames gemaakt in een klaslokaal. “Daarom zijn we op zoek naar kinderen die klasgenoten van onze hoofdrolspelers willen spelen”, zegt Zwarter.

De film Onderdak gaat over Nikita, een 10-jarige jongen die van Oekraïne naar Nederland verhuist. Worstelend met taal en cultuur, vindt hij vriendschap in Stefan, een klasgenoot die hem helpt te integreren door hem te leren fietsen. Ondanks de nieuwe banden, blijft Nikita’s verlangen om terug te keren naar Oekraïne sterk. Met vastberadenheid en een fiets plant hij een reis terug naar huis.

De film wordt gerealiseerd door New Screen Talent, gefinancierd door het Nederlands Film Fonds en geproduceerd door Fabel Film. De opnames staan gepland op 17 en/of 18 oktober. Tijdens deze dagen wordt er zowel in ochtend als middag gefilmd. Je kunt je als figurant aanmelden voor zowel de ochtend- als de middagsessie. De ochtendopnamen duren ongeveer van 09.00 tot 13.00 uur en de middagsessie van 13.00 tot 17.00 uur.

Aanmelden als figurant kan alleen nog op zondag 8 oktober door een mail te sturen naar annabelle@fabel.film. Op 10 oktober krijg je te horen of je mee mag spelen in de film.

Je e-mail moet in elk geval de volgende informatie bevatten:

  • Voor- en achternaam
  • Telefoonnummer (ouders/verzorgers)
  • Geboortedatum
  • Welk dagdeel/welke datum je aanwezig kunt zijn
  • Duidelijke en recente foto van jou en je kind

Foto: Fabel Films

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen