15.2 C
Deurne
woensdag 22 oktober 2025
ANIM-DMG-2
Home- DeurneKaartverkoop Wereldmaaltijd zaterdag van start; vorige keer binnen tien minuten uitverkocht

Kaartverkoop Wereldmaaltijd zaterdag van start; vorige keer binnen tien minuten uitverkocht

De kaartverkoop voor de derde editie van de Wereldmaaltijd gaat komende zaterdag van start. Dan kunnen geïnteresseerden vanaf 09.30 uur in de winkel van Rozemarijn en Thijm in de Stationsstraat in Deurne een plaatsje bemachtigen voor het diner dat volgende maand plaatsvindt bij het Hub van Doornecollege. Vorig jaar waren de tickets al binnen tien minuten uitverkocht.

Het evenement is een initiatief van de werkgroep Wereldmaaltijd, bestaande uit een aantal vrijwilligers van Platform Global Goals Deurne. Samen met leerlingen en leraren van het Hub van Doornecollege willen zij met de Wereldmaaltijd aandacht te vragen voor een eerlijkere verdeling van voedsel in de wereld. Chefkok Rick Claessen van restaurant In de Heerlyckheid heeft tijdens het diner de leiding in de keuken.

‘Groene eiwitten uit onze streek’
Het thema van de Wereldmaaltijd is dit jaar ‘Groene eiwitten uit onze streek’. “Op voedselgebied wordt er hard gewerkt aan nieuwe plantaardige producten, ook in onze omgeving. Het leek ons zinvol om ons daar in te verdiepen en lokale deskundigen te vragen. We hebben de chefs uitgenodigd om er mee aan te werk te gaan voor lekkere gerechten”, zegt kartrekker Elly van Mierlo van de werkgroep.

De eerste twee edities waren een groot succes en waren beiden in korte tijd volledig uitverkocht. Uit de evaluaties bleek dat de waardering voor alle inspanningen van iedereen groot was. ‘Een heerlijke, gezellige, voortreffelijke maaltijd’, ‘alles is zo goed verzorgd’ en ‘verrassende, lekkere recepten’ waren enkele van de reacties vorig jaar.

Driegangenmenu
Ook bij dit derde diner verwachten de leden van de werkgroep de gasten weer te kunnen prikkelen en inspireren:  “De Wereldmaaltijd laat zien en vooral proeven hoe het smaakt als je volgens de richtlijnen van de Wereldvoedseldag samen een maaltijd bereid en eet.” Het driegangenmenu wordt op woensdag 19 november vanaf 17.00 uur geserveerd op het Hub van Doornecollege aan de Vloeieindsedreef 1 in Deurne.

Kaartjes zijn aanstaande zaterdag verkrijgbaar vanaf 09.30 uur bij Rozemarijn en Thijm en kosten 15 euro. Je mag per persoon maximaal twee tickets kopen.

Foto: Global Goals Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen