13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneKamerkoor La Confiance komt naar Deurne

Kamerkoor La Confiance komt naar Deurne

Op zondag 21 oktober verzorgt La Confiance een Mariaconcert in de St. Willibrorduskerk in Deurne. Het koor, afkomstig uit Dordrecht, zal  te horen zijn vanaf 16.00 uur onder leiding van Eric Koevoets.

La Confiance houdt zich graag bezig met religieuze koormuziek. Maria staat bij alle werken centraal. Naast religieuze koormuziek, brengt La Confiance ook het gregoriaanse muziek uit vele eeuwen ten gehore.

Dirigent Eric Koevoets
Koordirigent Eric Koevoets studeerde orgel aan het Rotterdams Conservatorium. Hij was zowel uitvoerend als docerend musicus. Bij Barend Schuurman volgde hij de opleiding koordirigent. In de Sint Lambertuskerk te Rotterdam-Kralingen is hij sinds 2007 dirigent-organist en daarnaast dirigeert hij La Confiance. Momenteel houdt Koevoets zich ook bezig met de vertolking van het volledige orgeloeuvre van Johann Sebastian Bach.

Jaarlijkse concertcyclus
Het is een aantal jaren geleden begonnen als de Muziekcyclus. Door veel inzet van verschillende vrijwilligers, hebben de concerten een duidelijke plek gekregen in het culturele leven van Deurne. Nu is de Concertcyclus een jaarlijks terugkomend fenomeen dat muzikale activiteiten in de kerk verzorgt. 

 

 

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen