Sinds eind vorige week is de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Aa en Ma..." />
15.8 C
Deurne
zondag 16 juni 2024
Home- DeurneKandidatenlijst Water Natuurlijk Aa en Maas bekend

Kandidatenlijst Water Natuurlijk Aa en Maas bekend

Sinds eind vorige week is de kandidatenlijst van Water Natuurlijk Aa en Maas gereed. De lijst omvat 50 personen uit alle gemeenten en vanuit alle doelgroepen. Denk hierbij aan natuur, landschap, erfgoed, milieu, sportvisserij, burgerparticipatie, energietransitie, recreatie en educatie.

De waterschapsverkiezingen zijn samen met de provinciale verkiezingen op 20 maart, en op de lijst van deze verkiezingen staan twee Deurnenaren, te weten Michel Lintermans (plaats 18) en Frans Swinkels (plaats 46).

Water Natuurlijk, de grootste waterschapspartij van Nederland, zit nu met zes personen in het bestuur. Men is hét netwerk voor water i.r.t. natuur, landschap en recreatie en komt op voor de belangen van de burger en de water-natuur zelf. Na lijsttrekker Ernest de Groot uit Uden volgen 49 kandidaten uit de gehele regio. Gerrit Janssen, die sinds 1989 actief is binnen het waterschap, sluit de rij op nummer 50. Bij de eerste twaalf kandidaten staan zes nieuwkomers en vier vrouwen.

Kandidaat vanuit elke gemeente

Volgens Ernest de Groot is de lijst evenwichtig samengesteld. Elke regio en alle doelgroepen zijn vertegenwoordigd. Hij is heel tevreden met de kennis en kunde van de kandidaten op het vlak van waterbeheer, bos, natuur, landgoed, landschap, cultuurhistorie, erfgoed, educatie, recreatie, watersport en sportvisserij. Ook zijn alle kandidaten goed geworteld binnen het maatschappelijk middenveld van de Oost-Brabantse samenleving: “Waar ik verder bijzonder blij mee ben, is dat we binnen alle gemeenten van Oost-Brabant een goede, aansprekende kandidaat hebben weten te vinden”, aldus lijsttrekker Ernest de Groot.

Water Natuurlijk Aa en Maas heeft ook een Facebookpagina.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen