13.3 C
Deurne
donderdag 22 februari 2024
Home- DeurneKans op tijdelijk minder ledigingen vuilcontainers door personeelstekort Blink

Kans op tijdelijk minder ledigingen vuilcontainers door personeelstekort Blink

De combinatie van krapte op de arbeidsmarkt, vakanties en extra uitval door corona-besmettingen levert op steeds meer plaatsen in het land problemen op bij afvalinzamelaars. Ook Blink die het huisvuil in Deurne ophaalt, heeft een groot tekort aan mensen op de vuilniswagens waardoor het zou kunnen voorkomen dat het afval een keer niet wordt opgehaald in de komende weken.

De planners puzzelen erop los, uitzendbureaus worden ingeschakeld en waar het kan springt het kantoorpersoneel bij. Gemeenten en inzamelaars zetten alles op alles om de impact op de afvalinzameling zo veel mogelijk te beperken. Ondanks deze inspanningen kan het deze zomer gebeuren dat afval minder vaak of op een ander moment zal worden opgehaald. “Wij verwachten dat er nog meer gaat worden afgeschaald de komende weken”, aldus directeur Wendy de Wild van de NVRD, een vereniging van Nederlandse gemeenten en hun publieke bedrijven die verantwoordelijk zijn voor het afvalbeheer en het beheer van de openbare ruimte.

Wervingscampagnes
Zowel landelijk als regionaal neemt de krapte op de arbeidsmarkt toe en ook de afvalinzamelingssector ervaart hier de gevolgen van. Om de impact van deze krapte zo veel mogelijk te beperken, worden er landelijke wervingscampagnes en nieuwe technologische ontwikkelingen ingezet, ook komen er intensievere samenwerkingen met scholen en andere opleidingsinstituten.

Meer informatie over de afvalinzameling kun je vinden op mijnblink.nl of in de afvalapp van Blink.

Foto: gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen