5.4 C
Deurne
vrijdag 23 februari 2024
Home- DeurneKDO Deurne luidt noodklok over accommodatie

KDO Deurne luidt noodklok over accommodatie

KDO Deurne luidt de noodklok over de accommodatie in het voormalig Hub van Doornecollege. Voorzitter Leo Cuijpers noemt het pand in Ramon On Air op DMG radio ‘een bouwval’ waarbij de problemen zich steeds verder opstapelen.

‘Zwaar onder de maat’
De Deurnese turnvereniging heeft het gehad met de staat van het pand aan de Haspelweg in Deurne. Cuijpers legt uit: “Wij sporten al zes jaar in een accommodatie die zwaar onder de maat is. Het is een bouwval. Vandaag is de emmer letterlijk overgelopen.” Bij sloopwerkzaamheden zijn afgelopen week de waterleiding en stroomvoorziening afgebroken. Ongeveer zes jaar geleden kregen alle organisaties in De Uitkomst te horen dat het pand, op het hoofdgebouw na, gesloopt zou gaan worden. Cuijpers: “Maar wij kunnen ons met een club van ruim 400 leden niet zomaar even verplaatsen.”

Nieuwe turnhal
Dat er actie ondernomen moet worden, is volgens de KDO Deurne-voorzitter één ding wat zeker is: “Drie jaar geleden hebben we een uitgebreid plan neergelegd bij de gemeente voor een compleet nieuwe turnhal. Helaas is daar nog geen besluit over genomen.” Cuijpers twijfelt niet aan de toekomst van de Deurnese turnvereniging: “We doen het sportief hartstikke goed. Er zit ook potentie in qua groei van de vereniging, blijkt uit onderzoek.”

Luister hier het hele interview met KDO Deurne-voorzitter Leo Cuijpers in Ramon On Air:

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen