4.5 C
Deurne
dinsdag 29 november 2022
Home- DeurneKDO Deurne viert 80-jarig bestaan met grootse show

KDO Deurne viert 80-jarig bestaan met grootse show

Gymnastiek- en turnvereniging KDO Deurne viert in 2020 haar 80-jarig bestaan met twee shows onder de naam ‘Imagine’ op zaterdag 4 januari in het Cultuurcentrum in Deurne. De 77 Acro-gymnasten van KDO Deurne zorgen samen voor een bijna twee uur durend programma, ondersteund door ruim 50 vrijwilligers die achter de schermen alles regelen.

De shows zijn opgebouwd uit alle niveau’s van de Acro-gymnastiek en zal bestaan uit oefeningen van de gymnasten, luchtacrobatiek, circus- en springacts, een licht-act en groepsdemo’s die thema’s als Rock, Alladin en Summervibes uitbeelden. In het programma zijn ook twee gastoptredens opgenomen met een dansduo en een paaldansact. In totaal zitten er in de Acro-show ‘Imagine’, 22 verschillende optredens.

75-jarig bestaan

Vijf jaar geleden mocht KDO-lid Milou van Nunen als afstudeeropdracht een Acro-show organiseren als officiële aftrap van het 75-jarig bestaan van de vereniging. De twee shows die zij op poten zette werden zo goed als uitverkocht en daarom werd met Milou van Nunen direct de afspraak gemaakt om dit 5 jaar later bij het 80-jarig bestaan te herhalen.

Piet van Dijk

In 1940 is het KDO (her)opgericht. Kapelaan Spanjers vroeg aan Piet van Dijk, die als kleine jongen al aan gymnastiek en turnen was verknocht, om de jongens van het patronaat Rust Roest op turngebied wat les te willen geven. De oprichting van KDO was eigenlijk een heroprichting, want in het begin van de twintigste eeuw was er in Deurne rond 1913 al een andere gymnastiekvereniging actief die ook de naam KDO droeg. Op een nog onbekend moment is het KDO van het eerste uur opgeheven. De heroprichting in 1940 is daarom als officiële startdatum aangehouden.

Mooiste cadeau

In november 2020 zal ter afsluiting van het 80-jarig bestaan van het KDO ook een demonstratieavond worden gehouden. Het jaar 2020 is voor KDO Deurne een spannend jaar omdat er wordt gestart met het realiseren van een nieuw Gymsportcentrum. De gemeenteraad heeft hiervoor in de begroting voor 2020 vastgesteld dat daar de financiële middelen voor beschikbaar zullen zijn. Voorzitter van het bestuur van KDO Deurne Leo Cuijpers noemt de bouw van de nieuwe accommodatie het mooiste cadeau wat KDO Deurne op haar tachtigste verjaardag kan krijgen.

De Acro-show ‘Imagine’ wordt 4 januari 2020 uitgevoerd in het Cultuurcentrum Martien van Doorne. De eerste voorstelling begint om 13.30 uur en de tweede voorstelling start ’s avonds om 19.30 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen