-0.4 C
Deurne
donderdag 30 november 2023
Home- DeurneKennedymars gaat ook door Deurne

Kennedymars gaat ook door Deurne

Op zaterdag 7 en zondag 8 juli staat Someren volledig in het teken van de 56e Kennedymars. Er is dit jaar een volledig nieuwe route – onder andere door Deurne – en voor het eerst in de geschiedenis is de starttijd twee uur eerder, om 20.00 uur. Ook de route van het 24e Rondje Someren is nieuw en voor het eerst is er een vliegende start op zondagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur.

Kennedy mars DeurneNiet alleen Someren, maar ook de andere plaatsen waar de wandelaars door komen, maken zich op voor de Kennedymars. Voor het eerst sinds jaren komt de Kennedymars weer door Deurne. De verwachte tijden dat de lopers komen:

  • Vlierden: 21.15 – 22.00 uur
  • Centrum Deurne: 21.45 – 23.30 uur

De gezamenlijke horeca aan de Markt speelt hier zaterdag 7 juli op in met een Zomerfestivalavond.

Zomerfestivalavond
Op de Markt treedt zaterdag 7 juli de band The Coffeecats op; een zeskoppige, frisse pop/rock coverband uit het oosten des lands. De band speelt op feesten en partijen door het hele land met een uitgekiend repertoire; van een lekker potje rocken tot gezellig meezingen. Kijk hier voor de exacte route op Google Maps.
Verder is er een passage door het centrum van Helmond. Door de vroegere starttijd passeren de wandelaars hier ook tijdens de primetime van de horeca. Ook bijzonder is het het stuk over de Strabrechtse Heide en rond het Keelven, waarmee het Somerense natuurschoon wordt aangedaan. Het slot van de route bestaat dit jaar uit de ronde door Someren-Heide en Someren-Eind.

Diep in de zee
Rond de wandeltochten Mini Kennedymars (8 kilometer), Kennedymars (80 kilometer) en Rondje Someren (40 kilometer) zijn er volop activiteiten in Someren. Een overzicht:

  • Op zaterdag is er de Mini Kennedymars, met de start om 12.00 uur. Het thema van dit jaar is ‘Diep in de zee’. Er zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen, zoals een haaien-springkussen, een beach slide springkussen en een surfsimulator
  • De ceremonie voor de Kennedymars begint op zaterdagavond om 18.45 uur. Het Kennedyvuur wordt ontstoken, er is een sketch van cabaretier Rob van Elst, een warming-up voor de wandelaars en de ‘buienpraters’ gaan interactief in gesprek met lopers en publiek. Na het hijsen van de vlag door ‘Vrijwilliger van het jaar’ Peer van Kemenade, geeft burgemeester Dilia Blok om 20.00 uur het startschot
  • Na de start begint het programma van de Stichting Gezamenlijke Kasteleins Wilhelminaplein Someren met op de mainstage Saints ’n Sinners en The boy next door.
  • Op zondag is om 6.00 uur het startschot voor het Rondje Someren. Wandelaars kunnen starten tot 7.00 uur. Om 8.00 uur is het Kennedyontbijt bij In d’n Herberg. Een uur later opent de vernieuwde jaarmarkt. Om 9.30 uur starten de binnenpraters met hun programma.
  • Om 16.00 uur wordt het Kennedymarsweekend afgesloten met het binnenhalen van de laatste lopers en blaaskapel ‘Doe Mar Wa’. Vanaf 16.15 uur speelt op de mainstage op het Wilhelminaplein de band Blizzert.
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen