9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneKennedymarswandelaar kan dit jaar gedeeltelijk zelf route bepalen

Kennedymarswandelaar kan dit jaar gedeeltelijk zelf route bepalen

Vanaf vrijdag 1 februari is het mogelijk om in te schrijven voor de 57ste Kennedymars. Inschrijven kan via de website www.kennedymars.nl. Het is vanaf die datum ook mogelijk om in te schrijven voor de jubileumeditie van het Rondje Someren.

De 57ste Kennedymars vindt plaats op zaterdag 6 en zondag 7 juli 2019. Het Rondje Someren beleeft de 25ste editie en viert daarmee het zilveren jubileum. Om dit jubileum te vieren ontvangt iedere 25e inschrijving voor het Rondje Someren een korting van 25%! Net als afgelopen jaar, start de Kennedymars op zaterdagavond om 20.00 uur. Wandelaars van het Rondje Someren starten op zondagochtend tussen 6.00 en 7.00 uur.

Innovatie in de route
De route van zowel de Kennedymars als het Rondje Someren kent dit jaar iets nieuws: wandelaars kunnen gedeeltelijk zelf hun route bepalen. Uit een enquête die is gehouden onder de wandelaars, bleek dat niet iedereen de zand- en gravelpaden over de Strabrechtse Heide en rond het Keelven prettig vindt. Een ander deel van de wandelaars vindt deze passages door het Somerense natuurschoon, met de opkomende zon, juist prachtig. JOEK, de organisatie van de Kennedymars, heeft daarom besloten om een innovatie door te voeren. Na de post in Lierop krijgen wandelaars de keuze om óf over de Strabrechtse Heide en rond het Keelven te lopen óf om het natuurgebied heen te lopen over een volledig verharde route.

In beide gevallen blijft de Kennedymars 80 kilometer en het Rondje Someren 40 kilometer. Ongeacht het parcours dat wandelaars kiezen, komen ze ook langs dezelfde tussenpost bij de Soete Inval. JOEK luistert hiermee naar de wensen van de wandelaars. Bovendien is de route nu ook een stuk beter toegankelijk voor mensen in een rolstoel.

Het gaat voorlopig om een proef van één jaar. Na afloop bekijkt de organisatie of deze innovatie aanslaat en verlengd wordt in de komende jaren. Uiteraard luistert de organisatie daarbij naar de reacties van de wandelaars.

Nog meer vernieuwingen
Op basis van de reacties die wandelaars hebben geuit in de gehouden enquête, heeft JOEK nog enkele vernieuwingen doorgevoerd in de route. Zo komt er een kleine post met toiletten in Ommel, waar de wandelaars na 8 kilometer passeren. Verder zijn in de laatste 20 kilometer enkele gedeeltes over lange rechte wegen, die door sommige wandelaars als minder prettig werden ervaren, vervangen door meer afwisselende stukken. De rest van de route blijft, op een enkele kleine aanpassing na, intact. De wandelaars zijn overigens erg positief over de Kennedymars: in de enquête kreeg het evenement een 8,5. Met de vernieuwingen wil JOEK de route nóg beter maken.

Houd de website www.kennedymars.nl en de social media-kanalen van de Kennedymars in de gaten voor het laatste nieuws.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen