13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneKennismaken met blokfluit tijdens gratis proeflessen voor kinderen bij Koninklijke Harmonie Deurne

Kennismaken met blokfluit tijdens gratis proeflessen voor kinderen bij Koninklijke Harmonie Deurne

Blokfluit spelen is voor jonge kinderen niet alleen geschikt om hun muzikaliteit te ontwikkelen maar het draagt ook bij aan hun motorische, mentale, emotionele en sociale ontwikkeling. Daarom biedt de Koninklijke Harmonie Deurne in de maand maart vier gratis blokfluitlessen aan.

“Deze proeflessen zijn bedoeld voor alle kinderen vanaf 6 jaar, die wel eens kennis willen maken met dit mooie instrument”, geeft de organisatie aan. De kinderen leren spelenderwijs noten lezen in combinatie met het leren bespelen van de blokfluit. Dit gebeurt aan de hand van een lesprogramma waarin de kinderen al heel snel enkele liedjes kunnen spelen. De proeflessen worden verzorgd door dirigent Merel Cuppen van de blokfluitgroep.

Mooie opstap
“De blokfluit is ook een mooie opstap naar een ander instrument én kinderen maken al op een eenvoudige manier kennis met het lezen van muziek en het samen spelen. Na de proeflessen is het natuurlijk mogelijk om lid te worden van de KHD. De officiële lessen starten vanaf 4 april”, legt de organisatie uit.

De proeflessen vinden plaats op de dinsdagen 7, 14, 21 en 28 maart van 18.30 tot 20.00 uur in de Hub van Doornezaal van het KHD-gebouw. De ingang vind je aan de zijkant van het Cultuurcentrum aan de Harmoniestraat 1 in Deurne. Aanmelden voor de lessen kan door een email te sturen aan music4alldeurne@gmail.com. Ook kun je via dit adres meer informatie krijgen over de blokfluitproeflessen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen