Nu Kerst in volle gang is en de jaarwisseling voor de deur staat, richt burgemeester Hilko Mak een boodschap tot alle inwoners van d..." />
25.1 C
Deurne
woensdag 29 juni 2022
Home- DeurneKerst- en nieuwjaarsboodschap burgemeester Mak

Kerst- en nieuwjaarsboodschap burgemeester Mak

Nu Kerst in volle gang is en de jaarwisseling voor de deur staat, richt burgemeester Hilko Mak een boodschap tot alle inwoners van de gemeente Deurne.

 

Beste inwoners van de gemeente Deurne,

2020 gaat de boeken in als een heel bijzonder jaar. Wat hebben we met zijn allen veel aanpassingen moeten doen om onszelf en de mensen om ons heen te beschermen tegen het coronavirus. Aan het begin van dit jaar leek dit virus nog ver weg. Het begon in China en daarna in Italië en we dachten allemaal dat het ons niet zou treffen. Niets bleek minder waar. De pandemie bereikte ook ons land en houdt ons nog altijd stevig in zijn greep.

Evenementen konden niet doorgaan, sportwedstrijden werden afgelast, cafés en restaurants moesten dicht, we konden elkaar minder vaak ontmoeten en alleen in kleine groepjes. En altijd op 1,5 meter afstand. Nu zitten we in de strengste lockdown tot nu toe. Het is nodig om de stijging van het aantal besmettingen en ziekenhuisopnames een halt toe te roepen. Dat vraagt veel van ons allemaal, juist nu we samen kerst en oud op nieuw willen vieren. Maar het kan niet anders. Als we dit niet doen, raken de ziekenhuizen overvol en kunnen andere patiënten niet meer geholpen worden. Ook krijgen we dan in 2021 nog lange tijd te maken met vervelende maatregelen. Dat willen we met zijn allen niet. We willen allemaal dat 2021 een beter jaar wordt dan 2020.

Ik doe dan ook een dringende oproep aan iedereen: houd je aan de maatregelen en zoek nou niet de randen op. Dit geldt voor inwoners en ondernemers. Als we dat wel steeds blijven doen, krijgen we nog langer te maken met beperkingen. En blijven we de zorg nog meer belasten. Nu al kunnen de medewerkers in de ziekenhuizen geen vrije dagen opnemen rond kerst. Nu al kunnen de medewerkers in de verzorgingshuizen de druk nauwelijks aan. In het voorjaar gaven we applaus voor de zorgmedewerkers. Nu kunnen we ze een mooi kerstgeschenk bezorgen, door ons aan de regels te houden en de druk op de zorg te laten afnemen.

Vier kerst in kleine kring, met je eigen gezin of desnoods met twee of drie bezoekers per dag. Met videoverbindingen of andere creatieve oplossingen kun je toch in contact met elkaar staan. Denk dan ook even aan iemand in je omgeving die alleen is, bijvoorbeeld je buurman of buurvrouw of je oom of tante. Een appje of videogesprek kan veel voor hen betekenen.

Als gemeente kijken wij ook naar creatieve oplossingen. Er is op 1 januari geen nieuwjaarsreceptie in het gemeentehuis. In plaats daarvan zal ik mijn nieuwjaarstoespraak digitaal tot jullie richten. Op Nieuwjaarsdag om 13.00 uur komt mijn toespraak online op www.deurne.nl.

Ondanks alles wens ik iedereen fijne feestdagen en alle goeds voor 2021!

Een hartelijk groet van jullie burgemeester,

Hilko Mak

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen