4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneKinderboekenschrijvers maken voorleesserie over kinderen in quarantaine

Kinderboekenschrijvers maken voorleesserie over kinderen in quarantaine

Tien bekende kinderboekenschrijvers hebben verhalen geschreven, welke door hen worden voorgelezen voor kinderen, die vanwege een virus hun huis niet mogen verlaten.

Maandag 30 maart is de eerste aflevering van ‘Huisarrest’ verschenen; deze is van Maren Stoffels. De dag erna wordt het verhaal verder verteld door collega-schrijver Anna van Praag. Andere schrijvers zijn onder anderen Pieter Koolwijk, Marcel van Driel, Sanne Rooseboom en Abdelkader Benali, die tekende voor de ontknoping. Alle schrijvers filmden hun voorleessessie vanuit hun eigen huis. De serie is een raamvertelling, geïnspireerd op de Decamerone van Boccaccio.

Voorleespauze en een e-book

Huisarrest is een initiatief van stichting De Schoolschrijver en KB de nationale bibliotheek, om basisscholen te helpen op afstand leesplezier te bieden aan kinderen. De serie laat kinderen thuis genieten van verhalen, naast het huiswerk dat ze moeten doen. Kinderen die lid zijn van de Bibliotheek kunnen dit e-book direct lenen via de site van de Jeugdbibliotheek.

Annemiek Neefjes, directeur De Schoolschrijver: “Voor veel kinderen is het erg wennen, ineens lesdagen thuis. Luisteren naar een mooi verhaal van een echte schrijver is dan een heel fijne onderbreking. We hebben bewust gekozen voor een actuele setting. Kinderen herkennen zich in de situatie en zullen ontdekken dat juist verhalen en verbeeldingskracht helpen om met ingewikkelde situaties om te gaan. Met deze serie is de eerste kinder-Decamerone geboren.”

Alle kinderboekenschrijvers die meewerken aan Huisarrest zijn ook schoolschrijver. Zij maken kinderen op basisscholen enthousiast voor lezen en verhalen schrijven met speciale lesprogramma’s. Deelnemende schrijvers z\ijn Maren Stoffels, Anna van Praag, Pieter Koolwijk, Sanne Rooseboom, Marcel van Driel, Janny van der Molen, Pim Lammers, Enne Koens, Simon van der Geest en Abdelkader Benali.

De afleveringen zijn sinds maandag 30 maart iedere dag om 14.00 uur te volgen en terug te kijken via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/jeugd

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen