11.4 C
Deurne
donderdag 18 april 2024
Home- DeurneKinderen controleren op parkeer- en oversteekgedrag bij basisschool Zeilberg

Kinderen controleren op parkeer- en oversteekgedrag bij basisschool Zeilberg

Leerlingen uit groep 8 van Basisschool Zeilberg hebben deze week rondom hun school gecontroleerd op parkeer- en oversteekgedrag.

“Zoals op veel scholen, is verkeersveiligheid rondom onze school een terugkomend thema”, aldus directeur Yvonne Neervens. Verkeersdeelnemers kregen tijdens de actie van de kinderen een compliment of juist een waarschuwing over hun parkeer- en oversteekgedrag.

Rode kaart
Automobilisten die bijvoorbeeld niet op de juiste plek hadden geparkeerd, kregen een rode kaart achter de voorruit met de tekst ‘Dit had een boete kunnen zijn’. Terwijl positief gedrag juist werd beloond met een groene kaart. “Het was voor de leerlingen erg leerzaam en zij leerden om te gaan met minder positieve reacties, die er helaas ook waren.”

Wijkagenten
Toch is Basisschool Zeilberg overwegend positief over het effect van de actie. Na de controle op parkeer- en oversteekgedrag kregen de leerlingen bezoek van de wijkagenten. Zij beantwoordden de vragen van de kinderen en evalueerden de actie. Neervens: “We hopen dat het effect van de actie op langere termijn zichtbaar is. Binnenkort zal er gehandhaafd worden.”

Foto’s: Basisschool Zeilberg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen