18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneKnallende start nieuwbouw Alfrinkcollege en Sprongcollege Deurne

Knallende start nieuwbouw Alfrinkcollege en Sprongcollege Deurne

Met confetti die om de oren vloog van de aanwezigen werd maandagmiddag om 14.00 uur het startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Alfrinkcollege en Sprongcollege. Het oude gebouw, waar vroeger het Peellandcollege in zat, wordt afgebroken en daarvoor in de plaats komt een nieuw gebouw waarin beide scholen van IVO Deurne worden gehuisvest.

Na een toespraak van de rector en de facilitair manager van de scholengemeenschap mochten leerlingen maandag het bouwbord onthullen. Een feestelijk moment waar de scholen een hele tijd op hebben gewacht, vertelt rector Martine Overdijk van IVO Deurne: “Hier hebben we lang naar uitgekeken. Het oude gebouw waar het Alfrink en het Sprong nu gehuisvest zijn voldoet al een tijd niet meer. We hopen begin 2024 onze intrek te nemen in het nieuwe gebouw.”

Eerste paal
Leerlingen Abel en Femke van het Alfrinkcollege geven aan dat ze ook blij zijn dat de eerste paal nu de grond is ingegaan: “Het is nodig, niet alles werkt meer zoals het moet”, vertellen Femke en Abel. Ook Tess en Luna van het Sprongcollege kijken uit naar het toekomstige pand: “Het is gewoon leuk om straks het nieuwe gebouw te ontdekken.”

Eigen ingang
In de nieuwbouw komen de twee scholen met ieder hun eigen ingang. Het nieuwe onderkomen van het Alfrinkcollege en Sprongcollege voldoet volgens de schoolleiding aan alle eisen van deze tijd: “Er is gekozen voor een natuurlijke uitstraling zodat het mooi in de groene omgeving past.”

IVO Deurne heeft woensdag 12 oktober een open dag voor ouders en kinderen van groep 7 en 8. Tijdens de speciale Kijkdag krijgen ze ook informatie over de nieuwbouw.

Foto’s: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen