8.9 C
zaterdag 4 mei 2024
Home- DeurneKnap terugvechtend SV Deurne moet zich met één punt tevredenstellen tegen De...

Knap terugvechtend SV Deurne moet zich met één punt tevredenstellen tegen De Ster (3-3)

De competitie begint in een beslissende fase te komen en dat heeft zijn weerslag op uitslagen en wedstrijdverloop. Zo ook zondagmiddag, waar SV Deurne zich met een driepunter een geweldige dienst had kunnen bewijzen, moesten de blauwwitten tevreden zijn met één punt en een eindstand van 3-3.

De wedstrijd tegen het stugge De Ster kwam maar langzaam op gang. SV Deurne speelde in een te laag tempo om werkelijk gevaarlijk te worden en De Ster loerde uitsluitend op counter mogelijkheden, de eerste kwam na 18 minuten na een foutje op het SV Deurne middenveld. Gelukkig was deze (nog) niet succesvol, maar in de 26e minuut was het eigenlijk uit het niets wel raak en nam De Ster met 0-1 de leiding.

Vrije trap
Hoewel moeizaam maar de mannen van coach Frank Teeuwen bleven het proberen, dit leidde in de 41 e minuut tot een vrije trap op de rand zestien. Deze vrije trap werd verrassend en laag, hard ingeschoten door Gert Swinkels, keeper Koolen had moeite de bal onder controle te krijgen en spits Stefan van der Werf was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te jagen: 1-1. Met deze stand werd ook de rust bereikt.

Kiezelhard schot
Na de thee veranderde het spelbeeld niet heel erg, SV Deurne had een overwicht en De Ster loerde op een counterkans en jawel hoor: in de 52e minuut wist De Ster-aanvaller Paterek ongehinderd in de zestien de 1-2 binnen te koppen. Hierdoor moest de thuisclub weer in de achtervolging, coach Teeuwen bracht met Mark Louwers en Redwan El Idrissi twee verse krachten binnen, dit gaf meteen aanvallende impulsen en na vijf minuten wist Finn van der Steijn met een kiezelhard schot binnen de zestien de 2-2 te laten aan tekenen.

Mooiste doelpunt
Het thuispubliek ging er voor zitten, want nu zou het gaan gebeuren, maar toch was het weer De Ster dat via enkele corners gevaarlijk werd en in de 69e minuut moest links back Mark Kuijpers zelfs op de doellijn redding brengen om een nieuwe achterstand te verhinderen. Maar SV Deurne kreeg momentum en dit resulteerde in de 74e minuut tot het mooiste doelpunt van de dag, toen Stefan van der Werf een rush vanaf het middenveld besloot met een prachtige schuiver in de hoek, kansloos voor de doelman en voor het eerst deze middag een voorsprong : 3-2. Hoe spijtig ook, maar lang konden de mannen van Frank hiervan niet genieten, want nauwelijks twee minuten later was het alweer gelijk 3-3.

Rood Van der Steijn
Voorafgaand aan deze gelijkmaker ontstond een onoverzichtelijke situatie voor het doel van SV Deurne. Uit een volgens grensrechter Thijs Wismans buitenspelsituatie, werd de bal hard ingeschoten en op de doellijn (of erover ?) met hands van Finn van der Steijn gepareerd. De scheidsrechter, die overigens uitstekend floot, negeerde het vlag signaal van de grens rechter, vond dat de ingeschoten bal niet de doellijn gepasseerd was en kwam tot de meest zware beslissing, strafschop voor De Ster en rood voor Finn, die hierdoor de komende derby tegen ZSV moet missen.

Kranenmortel derby
De strafschop werd overigens onberispelijk binnen geschoten, waardoor SV Deurne met slechts een puntje beteuterd achterbleef en in de komende weken, te beginnen met de derby tegen ZSV aanstaande zaterdag, nog volop aan de bak moet in de strijd tegen degradatie.