-1.8 C
Deurne
zaterdag 10 december 2022
Home- DeurneKoning Willem-Alexander naar Deurne voor opening nieuwe hal Ebusco

Koning Willem-Alexander naar Deurne voor opening nieuwe hal Ebusco

Koning Willem-Alexander opent in Deurne op donderdag 28 oktober een nieuwe fabriekshal van busbedrijf Ebusco. Ook staatssecretaris Steven van Weyenberg van Infrastructuur en Waterstaat is bij de opening aanwezig.

Ebusco maakt sinds 2012 emissievrije elektrische bussen en oplaadsystemen. Daarmee wil het Deurnese bedrijf de transitie naar duurzame en betaalbare transportecosystemen bevorderen.

Nieuwe fabriekshal
Voor het nieuwe busmodel (de Ebusco 3.0) haalt het bedrijf de productie naar Nederland. In de nieuwe fabriekshal wordt onder meer de romp van de bussen gemaakt van koolstofvezelcomposiet. Dit lichtgewichtmateriaal is gebaseerd op ruimtevaarttechnologie.

500 bussen per jaar
Ebusco heeft onlangs een prijs gewonnen bij de Automotive Innovation Award voor het nieuwe model dat zich, naast het lichtere gewicht, onderscheidt door het grotere kilometerbereik en de langere levensduur. Het is de bedoeling dat er in de fabriek in Deurne vanaf 2022 zo’n 500 bussen per jaar gemaakt worden.

In gesprek
De koning opent de nieuwe productiehal en daarna krijgt hij een rondleiding door het pand. Daarbij krijgt hij van werknemers uitleg over het productieproces van de nieuwe bus. Ook gaat koning Willem-Alexander met medewerkers en business partners van Ebusco in bredere zin in gesprek over de energietransitie, met het elektrisch busvervoer in het bijzonder.

Foto: RVD – Martijn Beekman

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen