4 C
Deurne
dinsdag 5 december 2023
Home- DeurneKoolhof krijgt tijdelijke Wijkkamer in voormalige apotheek; ‘Noodzaak voor ontmoetingsruimte is hoog’

Koolhof krijgt tijdelijke Wijkkamer in voormalige apotheek; ‘Noodzaak voor ontmoetingsruimte is hoog’

De bewoners van de wijk Koolhof krijgen binnenkort een eigen ontmoetingsruimte. Het gaat om een tijdelijke oplossing, waarbij een Wijkkamer wordt gecreëerd in de voormalige apotheek aan de Schelde in Deurne.

“De noodzaak voor een geschikte ontmoetingsruimte in Koolhof is hoog”, zegt wethouder Tom Oomen in een raadsinformatiebrief. “De sociale cohesie, samenredzaamheid en zelfredzaamheid ligt lager dan bij andere Deurnese wijken en kerkdorpen. Ruimte voor ontmoeten is nodig voor de integratie van buurtbewoners.”

Vijftig nationaliteiten
De Koolhof heeft met haar ruim 4.000 inwoners volgens de gemeente relatief veel individuele vragen vanuit het sociaal domein, een grote diversiteit aan inwoners, waaronder vijftig verschillende nationaliteiten, en een groot aantal sociale huurwoningen met relatief veel wisseling in bewoners.

Het realiseren van de ontmoetingsruimte is een pilot voor de duur van drie jaar. “De overbruggingsperiode biedt Wijkkamer Koolhof de kans om de activiteiten en de draagkracht voor de definitieve ontmoetingsruimte in de wijk op te bouwen. Na deze periode moet een definitieve oplossing gerealiseerd worden”, aldus wethouder Oomen.

Slimme combinaties
Het college verkent daarvoor op dit moment oplossingen waarbij onderwijs en ‘ontmoeten’ worden gecombineerd. Dit ligt in de lijn van het in 2020 vastgestelde raadsvoorstel Maatschappelijke Voorzieningen in de Buurt, waarin slimme combinaties onder één dak de voorkeur hebben.

Om de oude apotheekruimte in de Koolhof tijdelijk in te kunnen inzetten als ontmoetingsruimte, is jaarlijks een begrotingssubsidie nodig. Volgende maand beslist de gemeenteraad of die wordt toegekend voor de tijdelijke Wijkkamer.

Foto: DeurneWiki/Roberta4ever

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen