1.6 C
Deurne
zondag 29 januari 2023
Home- Deurne'Kroonringen geen opslagplaats voor zakken plastic'

‘Kroonringen geen opslagplaats voor zakken plastic’

De gemeente en afvalinzamelaar Blink zijn gestart met het ophangen van ‘kroonringen’ aan lantaarnpalen. Die ringen zijn bedoeld om de zakken met PMD-afval aan te hangen op de dag van de inzameling. Op verschillende plekken wordt er misbruik gemaakt van de kroonringen, constateert de gemeente.

“Het is niet de bedoeling dat de kroonringen gebruikt worden als opslagplaats voor zakken plastic. Dat zorgt voor veel overlast voor bewoners die vlakbij een lantaarnpaal met zo’n ring eraan wonen. Ook geeft het een rommelig straatbeeld”, schrijft de gemeente op haar website.

Boete
Onder meer aan de Europastraat en Hogeweg ging het al mis. “Er zijn zelfs bewoners van andere straten die daar hun zakken ophangen”, aldus de gemeente. Het is de bedoeling dat de PMD-zakken op de ochtend van de inzameldag uiterlijk om 7.30 uur aan de kroonring hangen. Bewoners voor wie dit ’s ochtends niet lukt, mogen dit de avond ervoor doen. “Maar niet eerder”, benadrukt de gemeente. Mensen die de zakken eerder ophangen, riskeren een boete. De gemeente zegt vanaf nu controles uit te gaan voeren. De kroonringen zijn nog niet overal geïnstalleerd. Het is de bedoeling dat ze voor het einde van het jaar in de hele gemeente hangen.

Foto: Tim van der Weerden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen