13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneLange zit bij de raadsvergadering

Lange zit bij de raadsvergadering

Bij een extra ingelaste raadsvergadering omtrent de begroting van 2020 stonden diverse punten op de agenda die veel emotie opwekken. Er werd overwegend nee verkocht, dit tot grote teleurstelling van de toehoorders.

Parkeren
De afgelopen maand hielden de vastgoedeigenaren en ondernemers in het centrum van Deurne een enquête onder het winkelende publiek. Men wilde weten in hoeverre dit publiek gratis wil parkeren. De opgehaalde handtekeningen zou men aanbieden aan de politiek.
Gisteren zaten deze ondernemers op de publieke tribune tijdens de maandelijkse Raadsvergadering. Wethouder Biemans liet op een zeker moment doorschemeren dat het gratis parkeren er waarschijnlijk niet komt. Onder luid protest verliet deze groep het gemeentehuis. Al hun inspanningen van de afgelopen tijd bleken vergeefs te zijn geweest. De definitieve beslissing hierover wordt in de volgende Raadsvergadering genomen maar de ondernemers zagen hun kansen op een goede afloop al verdampen.

Gymzaal Zeilberg
Voor Zeilberg was er ook teleurstellend nieuws tijdens de Raadsvergadering. De Gemeente heeft besloten om op de plek waar nu nog de gymzaal staat de bouw van 4 geschakelde woningen toe te staan. Daarmee is het opknappen van de huidige gymzaal definitief van de baan. Het CDA stelde nog voor om de opbrengsten van dit project terug te laten vloeien in een mogelijk nieuw te bouwen multifunctioneel gebouw als vervanging van deze gymzaal. Wethouder Verhees wist echter te melden dat volgens gemeentelijke regels het geld uit het woningbouwproject geen maatschappelijke bestemming mag krijgen. Vooralsnog staat Zeilberg dus met lege handen.

Begroting 2020
Zoals eerder al in het nieuws was heeft de Gemeente haar begroting voor 2020 goed op orde. Alle politieke partijen mochten hier gisterenavond nog hun mening over geven maar dat gaf verder weinig verrassingen. Zo was er commentaar op de erg grote buffers die zijn aangelegd maar wethouder Schlösser wist uit te leggen dat die toch echt nodig zijn voor mogelijke tegenvallers in de toekomst. De begroting voor volgend jaar werd aan het einde van de vergadering dan ook unaniem goed gekeurd.

Stikstofcrisis
De stikstofcrisis heeft ook zijn gevolgen voor verschillende sectoren in Deurne. Dit onderwerp kwam gisterenavond meerdere malen aan bod. Alle politieke partijen maken zich hierover zorgen. Veel projecten komen stil te liggen en er is veel onduidelijkheid voor de agrarische sector. Uiteindelijk was het ook de enige motie hierover die unaniem door de Raad werd aangenomen. De overige negen ingediende moties werden ingetrokken of haalden de eindstreep niet. Met deze motie roept de Raad het college op om het kabinet op te roepen om haast te maken met een duidelijk en eenduidig beleid om deze crisis te bezweren.
Na een lange zit werd de vergadering om kwart over 12 door de burgemeester gesloten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen