Nieuws uit de Regio

Leef Deurne biedt geocachen in Deurne aan

Avontuurlijk wandelen door Deurne, niet alleen genieten van de omgeving maar ook op zoek naar een schat. Dat is geocaching. Geocaching kan je op plaatsen brengen waar je normaal nooit zou komen.

Leef Deurne heeft , in samenwerking met geocachers uit Deurne, twee nieuwe geocache wandelroutes in Deurne ontwikkeld. Deze wandelroutes, ook wel multi’s genoemd, kan je lopen met een mobiele telefoon of gps aan de hand van coördinaten. Onderweg kom je langs diverse karakteristieke plekken in Deurne waar vragen worden gesteld. De antwoorden op deze vragen vormen samen een eindcoördinaat, waarmee je de schat kunt zoeken.

Daarnaast zijn er vijf geocaches, die bij de routes horen, uitgebracht in puzzelvorm. Deze vijf puzzels kan je ook los van de wandelroutes doen. Deze caches zijn verbonden met de historie van Deurne. Een van deze puzzels heeft bijvoorbeeld te maken met het lied ‘Het Dorp’.

Op de website van leefdeurnevind je een uitgebreide handleiding over het geocachen en hoe je van start gaat.

Ben je al bekend met geocachen dan kan je de twee wandelroutes en de puzzels zien op www.geocaching.com. Daar moet je inloggen en dan zoeken op: Leef Deurne.

Foto – Pixabay

Post Tags - , ,

Written by

The author didnt add any Information to his profile yet

Deze website gebruikt cookies om u de beste ervaring te geven. Ga akkoord door op 'Accepteer cookies' te klikken.