13.7 C
Deurne
maandag 25 september 2023
Home- DeurneLeef Deurne geeft cursus ledenwerving voor cultuurverenigingen

Leef Deurne geeft cursus ledenwerving voor cultuurverenigingen

Bij de verenigingen en clubs in Deurne zijn de verschillende activiteiten voor het nieuwe seizoen weer begonnen. Maar de aanwas van nieuwe leden blijft achter, merkt Leef Deurne. Daarom biedt de organisatie de cursus ‘Samen Slim Deelnemers Werven’ aan voor cultuurverenigingen in Deurne. Hierbij worden tips gegeven over hoe je nieuwe leden aan je club verbindt.

De laatste jaren staan ledenwerving en ledenbehoud bij veel verenigingen onder druk. Het aantal activiteiten waar je uit kunt kiezen om je vrije tijd mee te vullen wordt steeds groter en veel mensen hebben het alsmaar drukker met werk en gezinsleven. Hoe zorg je er dan voor dat jouw vereniging ook gezien wordt en de aandacht trekt?

Geen gouden formule
Er is volgens Leef Deurne geen gouden formule voor ledenwerving. “Iedere vereniging is anders, heeft zijn eigen visie en ook zijn eigen doelgroep. Wat bij de ene vereniging werkt, werkt mogelijk niet voor jouw vereniging. Daarom is het belangrijk om hier goed naar te kijken.”

Niet alleen luisteren
In drie bijeenkomsten gaat de cursusgroep met concrete stappen aan de slag onder begeleiding van Leef Deurne: “Hierbij wordt gekeken naar jouw aanbod als club en de gewenste doelgroep en hoe dit op elkaar aan kan sluiten. Aan de hand van e-learning wordt gewerkt naar een plan dat je na afloop ook kan uitvoeren. Dus niet drie bijeenkomsten alleen maar luisteren, je gaat meteen aan de slag.”

Van elkaar leren
De cursus ‘Samen Slim Deelnemers Werven’ wordt bewust met meerdere cultuurverenigingen samen gehouden. “Het is goed om van elkaar te leren en met elkaar mee te denken”, geeft Leef Deurne aan. Het is een initiatief van het Landelijk Kenniscentrum Cultuureducatie (LKCA) en de cultuurcoach van Leef Deurne die is opgeleid om deze cursus te geven.

Aanmelden
Per vereniging kun je met twee á drie personen deelnemen aan de cursus die bestaat uit drie bijeenkomsten van twee uur. Het tijdstip en de dag worden in overleg bepaald. Meer informatie en aanmelden kan via de website van Leef Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen