18.8 C
Deurne
dinsdag 4 oktober 2022
Home- DeurneLeef! organiseerde beweegactiviteit vanwege Wereld Alzheimerdag

Leef! organiseerde beweegactiviteit vanwege Wereld Alzheimerdag

Om aandacht te geven aan Wereld Alzheimer dag, organiseerde Leef! afgelopen zaterdag een beweegactiviteit in de Nieuwenhof. De activiteit was gratis en bedoeld voor jong en oud, met of zonder beperking.

Anika Kanters, als bewegingsagoog verbonden aan Leef! en Zorgboog in Balans organiseerde de dag in samenwerking met Maria van Eijk, eigenaresse van Sportief Bewegen Deurne.
Er kwamen zo’n vijftig mensen af op de aankondiging, enkele hiervan waren bewoners van de Nieuwenhof maar het overgrote deel kwam uit de wijk. Vanaf half drie werden er een mix aan beweegvormen op muziek aangeboden, afsluitend was er koffie en thee.

Het was vooraf niet te voorspellen of er behoefte zou zijn aan een beweegactiviteit op deze zaterdag, maar met vijftig enthousiaste bezoekers kan worden gesteld dat er aan animo geen gebrek is. Anika Kanters sluit daarom niet uit dat dit een vervolg krijgt.

In de Nieuwenhof wordt er nog nagepraat over de leuke middag “Het was zó leuk, ik heb voor het eerst in jaren gedanst.’ merkte een 92-jarige dame op ‘Ik heb er echt van genoten, ik zou willen dat dit vaker te doen was!”

Foto: Anika Kanters
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen