12.3 C
Deurne
dinsdag 21 maart 2023
Home- DeurneLeerlingen De Bron Deurne zamelen ruim 1150 euro in voor Oekraïne met...

Leerlingen De Bron Deurne zamelen ruim 1150 euro in voor Oekraïne met rommelmarkt

Met een rommelmarkt hebben leerlingen van basisschool De Bron in Deurne afgelopen vrijdag 1150,29 euro ingezameld voor Giro 555. Het bedrag werd maandag onder luid gejuich van de kinderen bekend gemaakt.

In de klassen waren allerlei plannen bedacht om geld in te zamelen zoals koekjes bakken, armbandjes maken, spelletjes doen en een rommelmarkt organiseren. Die ideeën werden verzameld en daarmee werd de ‘Bronnelmarkt’ opgezet.

Spooktunnel
Buiten op het schoolplein van De Bron lagen vrijdag tientallen kleedjes met allerlei dingen die te koop werden aangeboden en er was van alles te doen. Er waren vintage artikelen, boeken en tijdschriften, zelfgebakken broodjes, cupcakes en zelfgemaakt ijs te vinden. Ook werden er zelfgemaakte sieraden aangeboden, waren er optredens, kon je muntje mikken of meespelen met het sponzenspel en er was zelfs een spannende spooktunnel om doorheen te kruipen.

Oekraine
“De leerlingen van De Bron wilden graag iets doen voor Oekraïne. Zo ontstond het idee voor de ‘Bronnelmarkt’ op het plein van de school”, vertelt Natasja Simons, directeur van openbare basisschool De Bron.

Groot succes
De markt waarbij de kinderen zelf alles hadden georganiseerd bleek een groot succes, zeker toen maandag de opbrengst ervan bekend werd gemaakt. Simons legt uit: “Er is ontzettend veel verkocht. Een aantal kinderen is zelfs in het weekend doorgegaan met de verkoop. Maandag is de totale opbrengst van de ‘Bronnelmarkt’ duidelijk geworden: 1150,29 euro. Een fantastisch bedrag, waar de kinderen heel trots op mogen zijn.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen