4.6 C
Deurne
zaterdag 24 februari 2024
Home- DeurneLeerlingen Peellandcollege starten project Happy Bee: “Ons favoriete insect mag niet uitsterven”

Leerlingen Peellandcollege starten project Happy Bee: “Ons favoriete insect mag niet uitsterven”

Sommige mensen hebben het niet zo op bijen maar voor Pia, Jara, Bart en Guus is het hun favoriete insect. Want men heeft vaak niet in de gaten dat de bij ook heel belangrijk is voor de mens. Zonder bijen zal namelijk een groot deel van onze eetbare gewassen en wilde bloemen verdwijnen.

Dat willen de vier leerlingen van het Peellandcollege zien te voorkomen. Daarom zijn ze bezig met het duurzaamheidsproject Happy Bee waarmee ze de bijenpopulatie weer omhoog proberen te krijgen. En dat is hard nodig, leggen de leerlingen uit: “Meer dan de helft van alle bijensoorten in Nederland wordt met uitsterven bedreigd. Je zou het misschien niet zeggen, maar bijen zijn extreem belangrijk voor onze maatschappij. Ze leveren niet alleen het gewilde product honing, maar bestuiven ook meer dan 90 procent van al onze bloemen.” Dat laatste is weer belangrijk voor bijvoorbeeld gewassen die de mens ook eet.

Bloemenzaadjes
De leerlingen van het Peellandcollege gaan daarom geld inzamelen door op vrijdag 1 juli van 15.00 uur tot 18.30 uur in het centrum van Deurne bloemenzaadjes te verkopen. “Het geld dat wij ophalen met dit project houden we natuurlijk niet voor onszelf. Dit doneren wij aan Natuur- & milieucentrum Ossenbeemd in Deurne”, legt het viertal uit. De Ossenbeemd is een stichting die zich richt op duurzaam bezig zijn met het milieu. Ook worden hier bijen opgevangen.

Tuin opfleuren
Door het kopen van de zaadjes in het kraampje van leerlingen Pia Förster, Jara Timmermans, Bart Aarts en Guus van Oosterhout help je niet alleen de bijen, maar ook je eigen tuin: “Door meer bloemen aan te planten, is er meer nectar en stuifmeel beschikbaar voor de bijen. Bovendien ziet een beetje kleur in de tuin er ook nog eens super vrolijk uit! Wil je ervoor zorgen dat ons favoriete insect niet uitsterft? En wil je jouw tuin opfleuren? Kom dan vrijdag bij ons langs en steun ons bij ons schoolproject door bloemenzaadjes te kopen.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen