16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneLeesmediacoach Toos van den Beuken genomineerd voor titel Jeugdspecialist 2022

Leesmediacoach Toos van den Beuken genomineerd voor titel Jeugdspecialist 2022

De leesvaardigheid van kinderen holt achteruit. Daarom heeft Bibliotheek Helmond-Peel twaalf medewerkers die het Team Educatieve bibliotheek vormen. Eén daarvan is Leesmediacoach Toos van den Beuken, ze is genomineerd voor de landelijke titel NBD Biblion Jeugdspecialist van het Jaar 2022.

Toos heeft in haar loopbaan van meer dan 40 jaar veel bijzondere initiatieven ontplooid. Zo is zij de laatste tijd op verschillende plaatsen geweest om te vertellen over leesplezier voor meertalige kinderen: (voor)lezen in de taal van je hart.

Weg uit de Peel
Daarnaast was Toos betrokken bij projecten als ‘De dans van de drummers’ en ‘Weg uit de Peel’, waarvoor ze verschillende prijzen heeft ontvangen. “Ook de inspiratie die ze samen met andere collega’s biedt aan toekomstige leerkrachten in het primair onderwijs door het geven van de trainingen en de samenwerking met de PABO zijn redenen om Toos te nomineren. Het winnen van de prijs zou de kroon zijn op het werk van Toos: volgend jaar gaat ze genieten van haar pensioen”, laat een woordvoeder van Bibliotheek Helmond-Peel weten.

Jeugdspecialist
Collega’s uit de bibliotheekwereld en samenwerkingspartners van de Bibliotheek konden iemand nomineren die een kei is op het gebied van kinder- en jeugdboeken. De beste Jeugdspecialist weet alles over kinderboeken, houdt de collectie op peil en zorgt voor een uitdagende en veilige leesomgeving voor kinderen van 6 tot en met 18 jaar. Jeugdspecialisten spelen een belangrijke rol in het vergroten van leesplezier omdat zij als inspirator op zoek blijven naar nieuwe manieren om de jonge doelgroep uit te dagen. Om het belang van deze specialisten te benadrukken, is de verkiezing tot NBD Biblion Jeugdspecialist vijf jaar geleden in het leven geroepen.

Volgende week donderdag 19 mei wordt bekend gemaakt wie van de drie genomineerden de winnaar wordt. Naast Toos van den Beuken maken Martin Bergsma van Bibliotheek Wijchen en Tom Gerichhausen van CODA Apeldoorn ook kans op de titel.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen