14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneLegpenning gemeente Deurne voor Wim Boerekamp

Legpenning gemeente Deurne voor Wim Boerekamp

Wim Boerekamp heeft met zijn muzikale en pedagogische kennis een grote bijdrage geleverd in de kwaliteit van de koorzang in Deurne en omgeving, in het bijzonder het gregoriaans. Hij zong al vanaf 10 jaar in een jongenskoor gregoriaanse lofgezangen. Hij was de oprichter en dirigent van het heren-/knapenkoor Deurne 67. Dit koor verwierf grote faam, niet alleen in Deurne en omgeving maar zeker ook in het buitenland. Het koor verzorgde hoogstaande concerten, in missen en op vele buitenlandse reizen.

De hoge kwaliteit van het huidige Deurnes Mannenkoor is voor een groot deel te danken aan Wim Boerekamp. Veel jongens die toen in Deurne 67 zongen zijn nu lid van het Deurnes Mannenkoor. Zij hebben in hun jeugd hun opleiding genoten bij hem. Tot op de dag van vandaag is Wim bij diverse koren actief als dirigent.

Wim Boerekamp zet zich behalve als dirigent op diverse fronten in om muziek en met name koorzang te promoten. Hij is medeoprichter van de Concertcyclus van de Sint Willibrorduskerk en hij heeft jarenlang hoogstaande koren uit Oost-Europa naar Deurne gehaald.

Naast deze activiteiten is hij actief bij Wijkblad ’t Zandklokje, heemkundekring H.N. Ouwerling en bijenhoudersvereniging Sint Ambrosius.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen