18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneLicht uit tijdens Nacht van de Nacht

Licht uit tijdens Nacht van de Nacht

Op zaterdag 28 oktober, in de nacht dat de wintertijd ingaat, vindt de Nacht van de Nacht plaats. Natuur- en milieuorganisaties vragen deze nacht aandacht voor lichtvervuiling en energiebesparing op verlichting. Ook Deurne doet mee, door het licht uit te doen én met leuke activiteiten.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Jaarlijks worden miljoenen euro’s en veel energie verspild door onnodige en inefficiënte verlichting. Tijdens de Nacht van de Nacht worden inwoners, bedrijven en organisaties opgeroepen om van zaterdagavond 20.00 uur tot zondagochtend 7.00 uur de verlichting uit te doen. Het uiteindelijke doel is dat zij dit vaker doen.

In Deurne doen de gemeente, museum De Wieger, de St. Willibrorduskerk, de protestantse kerk en hotel-eetcafé In d’Ouwe Peel in Helenaveen mee met de Nacht van de Nacht. Zij doen hun verlichting uit. Ook vinden er leuke activiteiten plaats:

  • De Protestantse Kerk aan de Helmondseweg in Deurne doet de verlichting uit op zaterdag 28 oktober vanaf 20.00 uur en er vindt een sfeervol concert plaats
  • Hotel-eetcafé In d’Ouwe Peel (Oude Peelstraat 2, Helenaveen) organiseert in Helenaveen een wandeling “Beleef het donker in de Peel”
  • Museum De Wieger, St. Willibrorduskerk en het gemeentehuis doen ook hun licht uit op zaterdag 28 oktober, vanaf 20.00 uur

Kijk voor informatie en tips en een overzicht van de activiteiten op www.nachtvandenacht.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen