19.6 C
Deurne
donderdag 20 juni 2024
Home- DeurneLied van Sonneveld en Wiegersma over het Deurne van toen grootste ‘evergreen’...

Lied van Sonneveld en Wiegersma over het Deurne van toen grootste ‘evergreen’ allertijden

Het Dorp van Wim Sonneveld over het vroegere straatbeeld in Deurne en het ’tuinpad van mijn vader’ is dit jaar opnieuw verkozen tot de nummer 1 in de Evergreen Top 1000. De afgelopen twee jaar werd Roller Coaster van Danny Vera aanvoerder van de lijst, maar dat nummer staat nu op de tweede plaats.

In de Evergreen Top 1000 die bestaat sinds 2008 is Het Dorp veruit het succesvolste nummer in de lijst. Het lied waarin Sonneveld zingt over een verloren gegane tijd in Deurne staat dit jaar voor de tiende keer op de hoogste plaats. De afgelopen twee jaar stond het op nummer 2.

Jean Ferrat
Het origineel van het Dorp is het lied La Montagne van Jean Ferrat. Friso Wiegersma, de partner van Sonneveld, schreef een tekst op de melodie van dat nummer. De snelle veranderingen in zijn geboortedorp Deurne vormden de inspiratie.

Top 40
Het nummer werd meerdere keren op single uitgebracht, maar zonder veel succes. In 1974, net na het overlijden van Wim Sonneveld kwam het in de Top 40. Het stond vijf weken in de lijst met een 27ste plaats als hoogste notering. Toch groeide het in de loop der jaren uit tot één van de populairste Nederlandstalige nummers. Het lied werd gecoverd door onder meer Rob de Nijs, Frans Bauer, André van Duin en de Vliegende Panters.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen