10.8 C
Deurne
zondag 25 september 2022
Home- DeurneLinkse partijen in Deurne vormen één front bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

Linkse partijen in Deurne vormen één front bij gemeenteraadsverkiezingen 2022

De politieke partijen Progressief Akkoord, PvdA Deurne en GroenLinks Deurne gaan als één geheel deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. De afgelopen maanden heeft een gezamenlijke werkgroep van de drie partijen Progressief Akkoord, PvdA Deurne en GroenLinks Deurne de politieke samenwerking bestuurlijk voorbereid.

Vanwege de coronamaatregelen konden de leden over de samenwerkingsvoorstellen schriftelijk hun stem uitbrengen of digitaal stemmen tijdens een online vergadering vorige week woensdag en er bleek brede steun te zijn voor het plan.

Lijsttrekker
De partijen denken dat door de politieke krachten te bundelen, de gezamenlijke idealen nog beter kunnen worden nagestreefd. Ze gaan nu aan de slag om alle voorbereidingen te treffen die nodig zijn om gezamenlijk de gemeenteraadsverkiezingen van 2022 in te gaan. De eerste stappen daarin zijn de aanstelling van een gezamenlijke kandidaatstellingscommissie en een commissie die het verkiezingsprogramma gaat opstellen. Ook zullen de leden van de drie partijen na de zomer een gezamenlijke lijsttrekker kiezen. Tijdens de verkiezingen van volgend jaar kan er niet meer op de afzonderlijke partijen worden gestemd; Progressief Akkoord, PvdA Deurne en Groenlinks Deurne staan als één geheel op het stembiljet.

Politieke thema’s
Driek Berkers, voorzitter van de PvdA afdeling Deurne: “In de praktijk denken de drie partijen vaak al hetzelfde over politieke thema’s. Gelijke kansen voor iedereen om mee te doen in de samenleving en zeker kunnen zijn van een gezonde en betaalbare leefomgeving zijn belangrijk voor ons allen.”

Veel energie
Fractievoorzitters in de gemeenteraad Theo Hikspoors van PA-GL Deurne en Jerom Coppus van de PvdA zijn blij met de stap die de leden hebben gezet. “Sinds 2019 bereiden onze fracties al naar volle tevredenheid gezamenlijk de raads- en commissievergaderingen voor en trekken we politiek samen op. De betrokkenheid van de leden is groot en de steun voor de politieke samenwerking blijkt enorm. Dat geeft veel energie en vertrouwen in de toekomst”.

Sterke kandidatenlijst
Nieuwe voorzitter van GroenLinks afdeling Deurne, Carly Arts ziet de samenwerking ook als een positieve stap: “Ik heb er zin in om samen met de twee andere partijen een mooi programma en sterke kandidatenlijst te gaan voorleggen aan de leden”. Marieke Tulkens van Progressief Akkoord benadrukt het belang van de samenwerking. “We staan samen voor een duurzame en sociale gemeente met een goede balans tussen mensen, werk en natuur.”

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen