7.8 C
Deurne
maandag 26 februari 2024
Home- DeurneLokale kunstenaars openen ateliers tijdens weekend 'Kunst in de Peel'

Lokale kunstenaars openen ateliers tijdens weekend ‘Kunst in de Peel’

Kunstenaars in de omgeving van Griendtsveen en Helenaveen openen in het weekend van 25 en 26 september de ateliers om hun werk te tonen aan het publiek. Wandelend of fietsend kan je een route afleggen vol kunst op elf verschillende locaties die te herkennen zijn aan de witte vlaggen van De Peel Natuurlijk. Ook zijn er plekken met gastkunstenaars.

Tijdens het kunstweekend is er bij het Toon Kortooms Park aan de Griendtsveenseweg in Deurne een speciale route door de kunsttuin waar de werken van ongeveer vijftien kunstenaars te zien zijn. Verder zijn er diverse kramen met kunst, demonstraties en workshops.

Griendtsveen
Onder de deelnemende kunstenaars zijn onder meer Eric Snijder die zijn schilderijen tentoonstelt bij Natuurpoort de Peel aan het Leegveld in Deurne. Bij het atelier van Liduine Jansen in Griendtsveen kun je een expositie vinden van haar eigen schilderijen en Lotte Wassen laat haar fotowerk zien in haar eigen tuin. Verder is er in Griendtsveen een expositie van keramiek en schilderijen door Soraya RojasAvendano-Goosens, bij Marij Knapen zijn er beeldhouwwerken in steen en glas te zien en bij Herberg de Morgenstond vind je verschillende aquarel- en acrylschilderijen en zijn er korte demonstraties van technieken met aquarel op wit oliekrijt.

Helenaveen
In Helenaveen laat Dirk Verberne zijn sculpturen in cortenstaal zien, is er op zondag bij de Lindehoeve Mariapeel een tentoonstelling van schilderijen en zijn er kraampjes met kunst en in Hotel-eetcafé In d’Ouwe Peel zijn de werken van Netty Ackermans-Lamers te zien. Op zondag 26 september is er ook nog in Grashoek bij ln de 7de hemel een expositie met beeldhouwwerken van Catharina Driessen.

Bij elk atelier liggen flyers klaar met de route en de adressen van de andere deelnemers. De kunstroute vindt plaats op zaterdag 25 september en zondag 26 september van 11.00 en 17.00 uur.

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen