11.7 C
Deurne
maandag 26 september 2022
Home- DeurneLokale muzikanten brengen videoclip uit bij cover 'We Are The World'

Lokale muzikanten brengen videoclip uit bij cover ‘We Are The World’

De groep lokale muzikanten die onlangs de nieuwe versie van het nummer ‘We Are The World’ presenteerde, heeft nu ook een videoclip uitgebracht.

Het idee komt van muzikant Jeroen Teunissen. Hij vormt samen met een aantal muzikanten uit de regio de gelegenheidsband ‘Wat fijn dat je er band’ (WFDJEB). Net als veel artiesten is zijn agenda door de coronacrisis ineens een stuk leger dan normaal: “Ik ben gewoon graag het liefst elke dag bezig met muziek en als je dan van de een op de andere dag niet meer kunt optreden en niet meer kunt repeteren met je bandleden, voelt dat heel erg vreemd en leeg. Daarom dacht ik, laten we eens met een aantal muzikanten uit de regio samen een nummer opnemen maar dan wel iedereen vanuit zijn of haar eigen huis. Hij begon met bellen en mailen naar een tiental collega’s en die zagen het plan ook wel zitten”, vertelt Teunissen.

Hele klus
Elke muzikant heeft een muziekbestand gekregen dat als leidraad dient en waar ze hun deel van het nummer op mee moesten spelen. Zangers en zangeressen, toetsenisten, drummers en gitaristen namen elk hun eigen partij op en stuurde daarna een opname naar Jeroen. Hij zorgde er vervolgens voor dat alle onderdelen samen kwamen in de uiteindelijke versie die een aantal weken terug bij DMG Radio voor het eerst te horen was. Dat was nog een hele klus vertelt Jeroen Teunissen: “Het is op deze manier heel anders werken dan normaal. Bij muziekopnamen worden verschillende partijen natuurlijk wel vaker apart van elkaar opgenomen maar dat is meestal wel allemaal in dezelfde studio. Nu heb je te maken met tientallen opnames die elk net weer iets anders klinken en net wat moeilijker in elkaar te mixen zijn. Het was even zwoegen maar ik denk dat we heel trots mogen zijn op het eindresultaat.”

Foto: Video ‘We Are The World’

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen