16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneLopers Roparun doorkruisen regio Deurne bij langste estafetteloop ter wereld

Lopers Roparun doorkruisen regio Deurne bij langste estafetteloop ter wereld

Een groot aantal lopers van de Roparun 2022 zijn zondagochtend door Helenaveen, de Zeilberg en Deurne gekomen. Ze hadden er op dat moment de eerste ongeveer 200 kilometer van de route op zitten. Bij het team Run4TheFuture lopen ook een aantal personen mee uit Deurne.

Bij het estafette-evenement lopen de deelnemers in 224 teams vanuit Vliegveld Twente naar de Coolsingel in Rotterdam om in totaal 2.147.971,23 euro in te zamelen voor zestig goede doelen die het leven van mensen met kanker draaglijker maken. Er zijn twee routes waarvan de zuidelijk route door onze regio loopt.

Finish
De lopers gingen nadat ze door onze regio kwamen door richting Aarle-Rixtel om uiteindelijk op Tweede Pinksterdag aan te komen in Rotterdam. Dat is vanuit Deurne gezien nog ongeveer 250 kilometer voor ze morgen de finish bereiken. Het weer zit de deelnemers vandaag niet mee omdat er in het gebied waar de route vandaag door loopt zware regen- en onweersbuien worden verwacht.

ROPA staat voor ROtterdam-PArijs. Dat is de gebruikelijke route, maar vanwege de wisselende coronamaatregelen is er dit jaar voor de zekerheid gekozen om de route helemaal door Nederland af te leggen.

Foto’s: Stichting Roparun

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen