27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneLudiek boerenprotest in Deurne met nog meer vlaggen: ‘Haal er 4 weg...

Ludiek boerenprotest in Deurne met nog meer vlaggen: ‘Haal er 4 weg en je krijgt er 12 voor terug’

Op de plek waar de gemeente Deurne dinsdagochtend de laatste vier nog resterende vlaggen in de openbare ruimte heeft verwijderd, stonden de ‘vervangers’ al klaar. Boeren hebben maandagavond laat twaalf omgekeerde vlaggen in de buurt geplaatst van waar de anderen nu zijn weggehaald. “Haal er vier weg en je krijgt er twaalf voor terug”, zeggen de actievoerders.

Deze keer staan de vlaggen wel net op privéterrein opgesteld en hangen de twaalf vlaggen net over een sloot die de grens vormt met de openbare ruimte. De boeren in de regio zetten hiermee de protesten tegen de stikstofplannen met vlaggen voort maar kiezen deze keer wel voor een manier waarbij ze de uitingen nét niet in de openbare ruimte plaatsen maar wel zichtbaar voor alle voorbijgangers.

De gemeente Deurne startte maandag met het weghalen van de vlaggen in de openbare ruimte na de oproep van burgemeester Buter afgelopen donderdag. Daarin werd aangegeven dat vlaggen en boerenzakdoeken uiterlijk zondag 31 juli moesten verdwijnen uit het straatbeeld maar dat bleek een averechts effect te hebben. Dezelfde avond gingen boeren massaal aan de slag om op elk kruispunt en rotonde tussen Deurne, Vlierden en Liessel vlaggen of spandoeken te hangen. Ook de Rabobank en het gemeentehuis werden voorzien van vlaggen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen