11.4 C
Deurne
vrijdag 31 maart 2023
Home- DeurneMaand juni doet goede zaken voor taxusinzameling

Maand juni doet goede zaken voor taxusinzameling

Het water van de maand mei, in combinatie met de zwoele warmte van juni, heeft ervoor gezorgd dat de stichting Taxus Taxi meer dan 300.000 kilo vers taxussnoeisel heeft kunnen inzamelen. Genoeg voor ruim 2.700 chemokuren.

Wat de taxus zo bijzonder maakt is de werkzame stof 10-deacetylbaccatin III. beter bekend onder de naam Taxol. Dit kankerremmende middel bevindt zich in de naalden van de taxusplant. Nadat het uit de naalden is gewonnen wordt het als hoofdbestanddeel van de chemotherapie ingezet. Dit gebeurt onder andere bij behandeling tegen borst-, maag-, slokdarm-, long-, en eierstokkanker.

Bekendheid inzameling stijgt
De oproep van de stichting heeft ervoor gezorgd dat steeds meer mensen uit verschillende gebieden hun taxussnoeisel aanbieden in de strijd tegen kanker. Overal waar mensen hun taxussnoeisel aan Taxus Taxi aanbieden, haalt de stichting het snoeisel van deze wonderplant op. Dat steeds meer mensen hun snoeisel doneren is een goed teken. De bekendheid groeit en dat uit zich direct in resultaat. Wilt u ook deelnemen? Kijk dan op www.taxustaxi.nl voor de mogelijkheden.

Bied ook uw snoeisel aan
De piek van het seizoen is achter de rug, maar de stichting verwacht dat er nog heel wat snoeisel kan komen. Terwijl Taxus Taxi door het ophaalgebied rijdt, is te zien dat er nog veel taxushagen gesnoeid moeten worden. Taxus Taxi wil dan ook iedereen oproepen de taxushaag binnen de inzamelperiode te snoeien. Tot wanneer de inzameling van 2021 exact doorgaat zal over enkele weken bekend worden gemaakt.

Uitgiftepunten
Om het inzamelen zo gemakkelijk mogelijk te maken, biedt Taxus Taxi gratis hulpmiddelen aan zoals zakken om het snoeisel in te bewaren en zeilen om het verse groen schoon op te vangen. Wil je hier gebruik van maken? Haal ze dan gratis op bij een van de uitgiftepunten. Dit kan onder andere bij locaties van Boerenbond, Intratuin en Den Ouden Groep. Op zoek naar een locatie bij je in de buurt? Kijk dan op www.taxustaxi.nl/uitgiftepunten.

Foto: Taxus Taxi

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen