28.7 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneMajorettes uit Zeilberg Nederlands kampioen

Majorettes uit Zeilberg Nederlands kampioen

De majorettes van Excelsior Zeilberg vielen afgelopen weekend in de prijzen bij de Nederlands kampioenschappen voor Twirl (met baton) & majorette die werden gehouden in Almere. Het A- en D-team beklommen de hoogste trede van het podium en wonnen goud. Het B-team behaald de tweede plaats. 

Voor Julia Geijzers, Stacy Klemens, Tessa Welten en Ize van Maasbommel was het een speciaal weekend. Zij werden in de klasse jeugd 1-2 showtwirl Nederlands kampioen en sleepten zo een ticket binnen voor de Champions Trophy. Bij de seniorenklasse showtwirl vertegenwoordigden Anita Meulendijks, Vera Otten, Denise van Duren, Judith Peters, Daphne van Duren de Zeilbergse vereniging. Ook zij werden Nederlands kampioen en mogen hierdoor ook meedoen aan de Champions Trophy.

Zilver
Het B-team bestaande uit Jennifer van Gurp, Femke Stevens, Nikki Janssen en Daphne, Denise en Nikki van Duren behaalden met hun show de tweede plaats. Zij kwamen uit in het programma Artistiek, klasse senioren midden. Met deze zilveren plak, kwalificeerden ook zij zich voor de Champions Trophy.

Champions Trophy
Excelsior mag terugkijken op een erg succesvol jaar. Met deze teams mogen ze gaan deelnemen aan de Champions Trophy. Dit is een internationaal toernooi waarbij de beste majorettes/twirlers van de lage landen het tegen elkaar opnemen. In Houthalen, België zullen op 9 februari teams uit heel België en Nederland strijden om het goud. Wellicht dat Excelsior dan weer wat medailles mee kan nemen naar Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen