12.5 C
Deurne
donderdag 23 mei 2024
Home- DeurneMatje de Ketser en Betje Sûpke in het onecht gehuwd

Matje de Ketser en Betje Sûpke in het onecht gehuwd

Vandaag was het zover; de grote dag van Matje de Ketser en Betje Sûpke.
De eer was aan Tjeu en Margit Cuppen. Zij zijn al 31 jaar getrouwd, maar op deze carnavalsdinsdag ook in het onecht met elkaar verbonden.

De plechtigheid speelde zich af op het kerkplein in Zeilberg onder toeziend oog van getuigen Paul de Wit en Carla Aarts alias Peerke Vetnippel en Caatje van de Clarinet.
Natuurlijk waren ook de ouders van het bruidspaar aanwezig (Janus en Petra Jespers alias Janus en Fientje de Ketser en Jon en Maria Gooren alias Hannus en Rieka Sûpke)
Om het plaatje compleet te maken mochten bruidsmeisjes Merel Cuppen en Laura Spee alias Bea en Bertha Bubbel niet ontbreken.

Ten overstaan van alle belangstellenden, dreigden maar liefst zes beletsels roet in het eten te gooien. Zo wilde de buurt weten of de bruid goed en vooral snel aardappelen kon schillen, omdat ze hadden vernomen dat zij de beste friet van de buurt maakt. Betje werd uitgedaagd een hele mand te schillen in één minuut, deze onmogelijke taak kon ze natuurlijk niet volbrengen. Als tegenprestatie heeft de buurt zichzelf uitgenodigd om friet te komen proeven bij het bruidspaar.
De kapelmeister van de harmonie voelde zich buitenspel gezet omdat hij niet was betrokken bij de voorbereidingen voor het huwelijk, terwijl zijn vrouw zelfs getuige was. Hij sommeerde de bruidegom, met wie hij trompet speelt om vast te stellen wie de beste ‘ketser’ is. De bruidegom won glansrijk.
Uiteindelijk konden alle bezwaren en uitdagingen het onechte huwelijk niet dwarsbomen en was er tijd voor roggebrood, zult en apfelkorn.
De receptie vond plaats in zaal de Zwaan.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen