5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneMax Knapen uit Deurne derde op Belgian Max Challenge

Max Knapen uit Deurne derde op Belgian Max Challenge

Max Knapen uit Deurne heeft afgelopen zondag de derde plek behaald tijdens de eerste ronde van de Belgian Max Challenge. De pas twaalfjarige karter deed mee in de Minimax-klasse. 

”Ik ben hier heel blij mee!”, zei Max vrijwel direct na de finale op het circuit van Genk. ”In de prefinale ging ik al lekker. Ik moest van de achtste plek beginnen en verloor bij de start een plaats, daarna kon ik goed naar voren rijden. Maar ik had niet echt verwacht dat ik nog derde zou worden.”

Clubkampioenschap Venray
Wat de prestatie van de Deurnenaar extra knap maakt, is het feit dat hij de gebruikelijke vrijdag- en zaterdagtraining heeft overgeslagen. In plaats daarvan heeft Max meegedaan aan het clubkampioenschap op de kartbaan in Venray. Daar won hij zaterdag al op overtuigende wijze.

Max Knapen richting de finish op het circuit in Genk | © Bas Kaligis/RaceXpress.nl

Meer ervaring
Voor Max is 2019 zijn tweede jaar in de Minimax-klasse. Om nog meer ervaring op te doen, heeft hij een drukker programma dan vorig jaar. Zo rijdt hij behalve het BMC-kampioenschap ook het Nederlands en het Benelux-kampioenschap. “Meer racen is leuker”, aldus Max.

Max’ eerstvolgende race is de tweede ronde van het Benelux-kampioenschap, dat wordt gehouden op het circuit van Ostricourt in Frankrijk.

Foto: Bas Kaligis/RaceXpress.nl

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen