9 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneMeer terrasruimte voor Deurnese horecaondernemers

Meer terrasruimte voor Deurnese horecaondernemers

De gemeente Deurne komt de Deurnese horecaondernemers tegemoet als op maandag 1 juni, 12.00 uur, de terrassen weer open mogen. Zonder dat daarvoor extra vergunning moet worden aangevraagd, of meer moet worden bepaald, komt er extra ruimte vrij, onder de voorwaarde dat er een plan komt met een plattegrond.

Omdat gasten op het terras op anderhalve meter van elkaar moeten zitten, is er flink extra ruimte nodig. En veel meer terrasruimte zorgt voor minder openbare ruimte, of voor hulpdiensten. Daarom is een plan nodig om inzichtelijk te maken, welke horecaondernemer welke terrasruimte inneemt. Dit om te voorkomen, dat een ondernemer de ruimte pakt die de buur ook had willen gebruiken. Ook is bepaald dat de ondernemers het moeten doen met het huidige aantal tafels en stoelen. Het voorlopige plan heeft een looptijd tot 1 september 2020; in augustus wordt bekeken of de maatregel wordt verlengd.

Koninklijke Horeca Nederland

Koninklijke Horeca heeft vandaag in haar protocol bekend gemaakt dat mensen uit één huishouden altijd binnen de anderhalve meter van elkaar mogen zitten. Zo komt er ook een uitzondering voor twee mensen aan een tafel, mits zij collega’s zijn van elkaar of een date hebben. Verder wordt onderzocht of schotten kunnen helpen, op plaatsen waar afstand houden lastig is.

Foto: DMG webredactie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen