23.9 C
Deurne
maandag 22 juli 2024
Home- DeurneMeet & Greet-sessie ‘In de ban van de Aa’ met Deurnese schilders...

Meet & Greet-sessie ‘In de ban van de Aa’ met Deurnese schilders Emelie Jegerings en Jolanda Tielens in Asten

In Museum Klok & Peel in Asten is op dit moment de tijdelijke expositie ‘In de ban van de Aa’ te zien, samengesteld uit tientallen schilderijen van de Deurnese plein-air schilders Emelie Jegerings en Jolanda Tielens. Vrijdagmiddag 10 februari is er gelegenheid om beide kunstenaars te ontmoeten tijdens een ‘Meet & Greet’-bijeenkomst.

Voor het project ‘In de ban van de Aa’ trokken Jegerings en Tielens er twee jaar lang op uit om de Aa en enkele zijtakken daarvan te schilderen vanaf de bronnen bij Nationaal Park De Groote Peel tot aan de monding van de rivier in de Dieze in Den Bosch.

Mini-documentaire
Hun schildersessies leverde ongeveer 300 schilderijen op waarvan een selectie nu in Museum Klok & Peel hangt. Aan de hand hiervan laten de kunstenaars de natuurlijke schoonheid zien van het ogenschijnlijk alledaagse riviertje de Aa in alle seizoenen. Emelie Jegerings en Jolanda Tielens vertellen over hun schildersessies, er wordt een mini-documentaire vertoond en er is een gezamenlijke bezichtiging van de expositie. Ook is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen aan de twee kunstenaressen.

‘Samen het klimaat de baas’
De schilderijententoonstelling maakt deel uit van het duurzaamheidsproject ‘Samen het klimaat de baas’, waarin ook Waterschap Aa & Maas en de gemeenten Asten en Someren participeren. De Meet & Greet-bijeenkomst op vrijdag 10 februari begint om 14.30 uur en eindigt rond 16.00 uur. Entree bedraagt 10 euro, met de museumkaart/vriendenpas is de toegang gratis en kun je ook de rest van het museum bezichtigen. Museum Klok & Peel vind je aan de Ostaderstraat 23 in Asten.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen