0.4 C
Deurne
vrijdag 9 december 2022
Home- DeurneMilieustraat gemeente Deurne weer geopend

Milieustraat gemeente Deurne weer geopend

De milieustraat van de gemeente Deurne aan de Indumastraat 3 is weer geopend. Deze was eerder tijdelijk gesloten in verband met meerdere zieke werknemers.

Na overleg tussen de gemeente en afvalverwerker Blink is overeengekomen om deze per 3 april weer open te stellen. Voorlopig alleen op woensdag, donderdag en vrijdag (ook Goede Vrijdag). De milieustraat kan volledig gebruikt worden, met uitzondering van het inleveren van klein chemisch afval (kca). De gemeente verzoekt inwoners dit thuis te bewaren tot dit wel weer mogelijk is.

Veilig gebruik 

Om te zorgen voor een veilige situatie voor zowel bezoekers als medewerkers, en de anderhalve meter afstand tot elkaar te waarborgen, gelden er enkele richtlijnen voor het bezoek aan
de milieustraat. Dit is onder andere: kom alleen als dat echt nodig is, maximaal één persoon per auto en maximaal zes voertuigen tegelijk op het terrein. De richtlijnen worden duidelijk gecommuniceerd en ook aangegeven bij de ingang. Verder springt er tijdelijk personeel van de gemeente bij om de toestroom en regulering bij de ingang goed te laten verlopen. In het kader daarvan wordt ook tijdelijk de weegbrug niet ingezet. Voor het afval waarvoor normaal het weegtarief geldt (onder andere puin, hout, meubelen, grond) wordt nu een standaard tarief van € 8 per m³ afval gehanteerd. Hiermee kan de dienstverlening op de milieustraat weer aan de inwoners worden aangeboden en wordt voorkomen dat mensen in de verleiding komen om afval te dumpen.

Foto: Pixabay

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen