10.3 C
Deurne
woensdag 25 mei 2022
Home- DeurneMinst mooie plek van Deurne blijft nog even; nieuwbouw Lagekerk stilgelegd door...

Minst mooie plek van Deurne blijft nog even; nieuwbouw Lagekerk stilgelegd door verontreiniging

Het terrein aan de Lagekerk dat in een enquête van de gemeente vorig jaar nog door de inwoners van Deurne als minst mooie plek werd verkozen, zou er met de komst van appartementencomplex De Vijfsprong een stuk opgeruimder uit moeten gaan zien. Maar de bouw van de 37 nieuwe appartementen ligt stil omdat er sprake is van verontreiniging, meldt het ED.

Voor de aanleg van de parkeergarage onder het nieuwe pand moet grondwater worden weggepompt. Dat mag niet van de omgevingsdienst omdat een vervuild stuk grond bij het tegenover gelegen tankstation dan zou kunnen verschuiven en grondwater kan verontreinigen. De gemeente Deurne heeft tegenover het ED aangegeven dat er geen gevaar is voor de volksgezondheid.

Onder de naam De Vijfsprong worden er aan de Lagekerk in Deurne 16 huurappartementen en 21 koopappartementen gebouwd die in 2023 klaar moeten zijn. Vóór de start van de bouwwerkzaamheden, stond er op het terrein jaren lang een leegstaand gebouw van het voormalig notariskantoor. Het is nog niet duidelijk hoeveel vertraging het project gaat oplopen door de mogelijke verontreiniging.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen