12.6 C
Deurne
donderdag 6 oktober 2022
Home- DeurneMogelijk liggen lichamen van sinds ’74 vermiste vrienden onder Brink Liessel

Mogelijk liggen lichamen van sinds ’74 vermiste vrienden onder Brink Liessel

De twee bevriende stratenmakers Hans Martens en Piet Hölskens (toen 20 en 21 jaar) uit Asten worden al sinds 1974 vermist. Hun lichamen zouden zich mogelijk in een auto onder waterplas de Brink in Liessel bevinden. Na het weekend onderneemt de politie een poging hen te vinden.

 De twee vrienden verdwenen in de nacht van 16 op 17 maart 1974 na een avondje uit in Deurne. De politie gaat ervan uit dat het duo om het leven is gekomen door moord.

Geheime relatie
In 2014 werden familieleden hiervan op de hoogte gebracht. Het verhaal is dat Martens een geheime relatie zou hebben gehad met een getrouwde vrouw. Hij zou naar een afgelegen plek zijn gelokt en daar zijn omgebracht. Aangenomen wordt dat Hölskens als getuige van het gebeuren ook is vermoord.

Zaak verjaard
Hoewel de zaak inmiddels is verjaard, doet de politie toch een ultieme poging om Martens en Hölskens te vinden. Er wordt op dit moment van uitgegaan dat de lichamen zich bevinden in de auto van Hölskens (Fiat Coupe 850). Deze werd net als de beide heren nooit teruggevonden.

Onder de Brink
De afgelopen twee jaar werd er meerdere malen gezocht naar het tweetal. Daarbij werd met behulp van speciale apparatuur vastgesteld dat er op twee plekken plekken metalen voorwerpen in de bodem onder de Brink zitten. Of het om de Fiat gaat is nog niet bekend.

Twee objecten
Na het weekend gaan duikers in opdracht van de politie het zand wegzuigen om de bovenkant van deze twee objecten bloot te leggen. De speurtocht zal naar schatting maximaal vier dagen duren.

Rust na antwoorden
Hoewel de zaak technisch gezien verjaard is, is de familie er nog dag en nacht mee bezig. Ze kijken reikhalzend uit naar de antwoorden die zij mogelijk deze week gaan krijgen. Naar eigen zeggen hebben ze pas rust wanneer ze weten hoe het zit.

Foto: Anja’s Atelier Anjoy Art

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen