19.7 C
Deurne
zondag 8 september 2024
TOP-BANNER-ANIM-3-SEC
Home- ZeilbergMoreno Blom en Heidi Schijvens regeren in Zeilberg bij single-toernooi Noord-Brabant Open

De tweede editie van het Noord-Brabant Open kwam zaterdagavond laat in Sociaal Cultureel Centrum in de Zeilberg tot een spannend einde met de finales van de dartwedstrijden voor de Heren- en Dameskoppels. Gino Vos en Levy Frauenfelder wisten de eindstrijd te winnen bij de mannen met 4-2 van Berry van Peer en Damian Vetjens.

Bij de dames gingen Desiree Geel en Sharona Veld er vandoor met de eerste prijs. Het Nederlandse duo won in de finale met 4-1 van Kathy Geeraerts en Kirsten Verheyden uit België.

Single-toernooi
Eerder op de dag werd het single-toernooi gespeeld. De solodarters begonnen om 11.00 uur met de eerste wedstrijden en aan het einde van de middag bleek na een stevige strijd dat Moreno Blom bij de heren de sterkste speler was. Hij won met 5-4 van Damian Vetjens in de finalewedstrijd. Tonny Veenhof en Daan Verhoeven haalden de halve finale.

Bij de dames ging de eerste plek naar Heidi Schijvens die in de eindstrijd met 5-2 Iselin Hauen uit Noorwegen versloeg. Anneke Kuijten en Ilona de Voogd strandden in de halve eindstrijd.

Kendji Steinbach
Vrijdag werden in Den Draai het Jeugdtoernooi en G-Darts toernooi gespeeld. Kendji Steinbach prolongeerde zijn titel van vorig jaar en werd opnieuw eerste bij de jeugd na de 5-2-overwinning op Ruben Baalmans. Bij de G-Darts won Glenn Willems na de finale tegen Rowald Willems, die met 3-1 werd beslist.

De prijzenuitreiking bij de wedstrijden op vrijdag werd verzorgd door de bekende dartspeler Co Stompé, die aansluitend ook een demonstratie gaf en daarna nog even nagenoot buiten op het terras in de Zeilberg.

Op het darttoernooi met een prijzenpot van in totaal 2.300 euro kwamen spelers uit heel Europa af. Het Noord-Brabant Open werd vorig jaar voor het eerst gehouden. Ook toen vond het plaats in Den Draai aan de Blasiusstraat in Deurne.