18.7 C
Deurne
zaterdag 18 mei 2024
Home- DeurneMorocco Desert Challenge zit erop voor Greenteam Panhuijzen: ‘Gaan er een lekker...

Morocco Desert Challenge zit erop voor Greenteam Panhuijzen: ‘Gaan er een lekker pilske op pakken’

Na een turbulente week met veel reparaties aan zowel de rallytruck als de buggy kwam zaterdag met de laatste etappe een einde aan het avontuur van Greenteam Panhuijzen in de Morocco Desert Challenge (MDC). Ondanks dat de twee voertuigen van de Deurnenaren een etappe moesten overslaan omdat er ruim een dag aan gesleuteld moest worden, wisten ze toch met de truck de achtste plek te behalen en met de buggy plaats 42.

“Gezien alle ervaringen in de afgelopen week een bijzondere en knappe prestatie, waar we dan ook zeker trots op zijn”, zegt Mike Panhuijzen.

Koprol
Bij de laatste etappe van 113 kilometer door de Marokkaanse woestijn kwamen zowel Jori en Tom in de buggy als Mike, Pieter en Bert in de Green Machine rijdend over de finish. Dat was in de etappes ervoor niet altijd het geval.

Dinsdag sloeg tijdens de vierde rit het noodlot voor beide voertuigen toe. De buggy maakte een koprol en werd door een bergingswagen weggebracht en de truck ging in de duinen op zijn kant. De Green Machine werd met hulp van team Hamer en het team Ingels weer rechtop gezet, zodat de vrachtwagen van het Deurnese team uiteindelijk toch nog op eigen kracht naar het bivak kon terugrijden

Sleutelen
Monteurs begonnen bij binnenkomst rond 00.30 uur meteen met sleutelen tot ongeveer 03.30 uur. Maar er bleek meer tijd en werk nodig, zodat de etappe van woensdag tot grote spijt van de leden van Greenteam Panhuijzen moest worden overgeslagen.

Donderdag konden de truck en de buggy weer rijden dankzij het harde werk van de monteurs en werd gestart in de woestijnduinen. Jori en Tom stopte halverwege de proef en keerde via de normale weg terug. De mannen in de truck reden 120 kilometer, maar besloten na een hoge duin, een stuk steil omlaag en een bonk op het kamelen gras om daarna toch ook terug naar het bivak te rijden en verder geen risico te lopen.

Gravel
Bij de één na laatste etappe op vrijdag gingen de voertuigen meteen de duinen in, waarna de zandondergrond werd ingeruild voor gravel en snelle paden. Tom reed deze keer de proef in de buggy samen met Bert en zette een knappe 25ste tijd neer: “Super gaaf en we hebben er veel ingehaald in de duinen.”

Zaterdag werd na de laatste etappe een slotfeest gehouden in Saïdia. “Hier gaan we er een lekker pilske op pakken”, zeggen de leden van Greenteam Panhuijzen zaterdagavond voldaan. Mike, Jori, Tom, Frits, Pieter en Bert zijn zondagochtend al met het vliegtuig weer richting Nederland vertrokken. Mario, Rob, Joost, Thijs, Eva, Cyprian en Jeroen pakken zondagavond de boot en komen in de loop van de week met alle voertuigen en materialen thuis.

Foto: Greenteam Panhuijzen

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen